Godkjent comeback av Woods

GODKJENT: Tiger Woods var godt fornøyd med sin runde på to under par på Firestone Country Club, og sier at han er der han ønsker å være. (Foto: All Over Press)

Selv en kanonrunde av Adam Scott kunne ikke hindre at Tiger Woods stjeler alle overskriftene etter åpningsrunden av WGC Bridgestone Invitational.

Australieneren Adam Scott leder med tre slag på sin landsmann Jason Day etter første runde av Bridgestone Invitational, der han åpnet med en knallsterk runde på åtte under par. Scott har som kjent Tiger sin tidligere caddy Stevie Williams til å bære bagen for seg, og new-zealenderen har nå muligheten til å være med på sin åttende seier i turneringen. Scott sin bogeyfrie runde var bunnsolid fra start til slutt - åtte birdies og resten par. Likevel var det mannen seks slag bak de fleste øyne, og også TV-kameraer, var rettet mot.

Tiger Woods har lagt seg på en delt 18. plass, etter en åpningsrunde på to under par. Den plasseringen deler han med spillere som Luke Donald, Rory McIlroy og Rickie Fowler. Totalt ble det tre birdies, en bogey og resten par for Woods, som for anledningen igjen har lagt sin gode gamle Scotty Cameron-putter i bagen, den eneste kølla som har vært med ham gjennom alle hans major-titler. Og selv om den ikke fikk noen god start på runden ble den varmet opp etter hvert. Han senket et par viktige lange par-putter for å holde momentumet i gang, og da dagen var omme var han nest best i feltet i antall senkede langputter. Og Tiger selv virket strålende fornøyd med fremskrittene han har gjort den siste tiden.

- Jeg føler svingen har blitt mye bedre. Jeg har et veldig bra utgangspunkt nå, men det er fortsatt rom for bedring. Det var gøy der ute i dag, og jeg merker jeg begynner å få kraften tilbake, sa han til pgatour.com etter runden.

Balltreffet hans har blitt så bra at han nå sliter litt med å kontrollere lengden, og ofte var innspillene hans for lange.

- Det var uvant. Jeg traff ballen så utrolig rent. Jeg komprimerer den mye bedre nå, og jeg kan ikke huske siste jeg traff ballen med en så deilig følelse og så mye fart. Det var gøy.

Selv om beina hans har måttet gå gjennom mange skader de siste årene, ser han nå ut til å få mye av lengden tilbake. Han hadde ni driver på over 300 yards torsdag (ca. 275 meter), inkludert en på 340 yards, hele 310 meter.

Woods fremsto som avslappet hele runden mens han spilte med sin gode venn Darren Clarke som nylig vant The Open, men i likhet med deg og meg merket også Tiger nervene godt på første tee.

- Jeg var faktisk ganske nervøs, spesielt det første slaget. Men det føltes helt utrolig å være tilbake.

Høydepunkter

 

Intervju med Woods


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.