Godkjent start av Kofstad

GREI START: Espen Kofstad ligger midt på resultatlisten etter første runde i Sveits. (Foto: Christian Døvle)

Espen Kofstad ligger midt i feltet på 19. plass etter første runde av Rolex Trophy i Sveits.

Vanligvis spilles Challenge Tour-turneringer fra torsdag til søndag, men ukas konkurranse på Golf Club de Genéve i Sveits startes og avsluttes en dag tidligere enn normalt. Kun 42 spillere er med i turneringen - de samme 42 som ligger øverst på tourens Order of Merit. Det er heller ingen cut denne uken. 

Espen Kofstad innledet onsdag med en runde på to under par, noe som holder til en delt 19. plass. Han ligger fem slag bak østerrikeren Florian Praegant og Sam Hutsby fra England i tet. De leder med ett slag på Benjamin Hebert, Matt Ford, Tommy Fleetwood, og vinneren av Norwegian Challenge, Andrea Pavan på tredjeplass. Det var forøvrig Praegant i tet han slo i omspill den gang.

Espen Kofstad noterte seg for fire birdies og to bogeys på sin runde i dag. For øyeblikket ligger han på en 25. plass på årets pengeliste, fem plasser bak posisjonen som sikrer automatisk avansement til neste års Europa Tour.  Vinneren av ukens turnering inkasserer en sum på drøye 190 000 kroner. Etter Rolex Trophy gjenstår kun syv turneringer av årets sesong.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.