Godt Hjorth, Maria

BRA, MAMMA: Maria Hjorth var best da det gjaldt som mest i LPGA Tour Championship søndag. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Maria Hjorth holdt hodet kaldest i LPGA Tour Championship.

Med alle priser på spill for første gang på lenge, samt en verdensranking som har byttet ener et lass med ganger denne sesongen, kan man kanskje tenke seg at det var nervene som spilte verdensstjernene et puss i sesongfinalen på LPGA-touren. Ingen av de presumptivt beste spillerne klarte å kjempe om seieren verdt 225.000 dollar. Isteden kunne svenske Maria Hjorth ta sin første seier siden 2007 etter en avslutningsrunde på even par.

- Det var åpenbart at andre spillere hadde mer press på seg enn meg. Det var nok litt lettere for meg, oppsummerte hun etterpå.

Det var Hjorths fjerde seier på touren, men den første etter at hun ble mor.

- Det er fint å bevise at det er mulig, mente hun.

Amy Yang ledet før siste spilldag, og ble nummer to. Hun hadde blant annet en kvadruppel bogey på hull tre, men klarte likevel å redde seg inn til en 74-runde.

Suzann Pettersen var aldri med i tetkampen av LPGA Tour Championship. Hun endte til slutt på delt 11. plass, etter en sisterunde på 72 slag.

Med Lorena Ochoa og Annika Sørenstam over i pensjonistenes rekker, var alle priser verdt å snakke om, på spill i helgens turnering.

* Yani Tseng ble den første spilleren fra Taiwan til å bli årets spiller.
* Na Yeon Choi fra Sør-Korea vant pengelisten.
* Choi vant også Vare Trophy som bevis for årets laveste snittscore.
* Jiyay Shin endte året på toppen av verdensrankingen.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.