Golf blant idretter med størst kjønnsforskjeller

Golf blant idretter med størst kjønnsforskjeller

STOR FORSKJELL: Det er store forskjeller på hva Tutta og Marita Engzelius kan tjene på golfen sammenlignet med herrene. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

En fersk BBC-studie går gjennom forskjellen i premiepengene til kvinner og menn i ulike idretter. Golf er blant idrettene med størst ulikheter.

Undersøkelsen tar for seg til sammen 56 globale idretter. Av de 35 idrettene som utbetaler premiepenger, har 25 av dem like premiepenger for kvinner og menn. Golf er en av ti idretter med skjevfordeling, der mennene mottar høyere premiesummer enn kvinnene.

 

Idrettsminister i Storbritannia, Helen Grant ble oppmuntret av antall idretter som utbetaler like store premiesummer til begge kjønn.

 

– Det er likhet i 70 prosent av idrettene. Det er flott, og hva vi ønsker. Vi ønsker at de andre idrettene skal bevege seg i samme retning, og jeg føler det vil skje når det fulle potensialet av kvinners idrett blir sett og realisert, sier hun til BBC.

 

Kommersielle giganter som fotball, golf og cricket er blant idrettene med størst ulikheter, sammen med darts, snooker og squash.

 

Den kommersielle interessen rundt herregolf er langt større enn på kvinnesiden, noe som også gjenspeiles i premiepengene.

 

Under sommerens British Open mottok vinneren i damenes turnering 298 000 pund, 3,17 millioner kroner. Vinneren på herresiden kunne på sin side innkassere 10,38 millioner.

 

I PGA-mesterskapet var forskjellen aller størst: Seierskvinnen Kim Hyo-Joo vant 212 000 pund, 2,26 millioner kroner, mens Rory McIlroy ble 1,1 millioner pund, eller 11,71 millioner kroner rikere.

 

Se idrettene med de største forskjellene i oversikten under. Se hele oversikten her.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.