Golf for funksjonshemmede

GOLF FOR ALLE: 12-14 september arrangeres golfturnering for fysisk utviklingshemmede på Larvik Golfklubb. Foto: All Over Press

12 september er Larvik Golfklubb vertskap for Norwegian Open, en golfturnering for fysisk utviklingshemmede 

Snart vil man få mulighet til å se noen av Europas beste golfspillere med funksjonshemming i aksjon på Larvik Golfklubb i Vestfold.
Gøril Hansen, ansvarlig for golf for funksjonshemmede i NGF forteller til Norsk Golf at folk med alle typer fysiske funksjonshemninger deltar i turneringen:
- Mennesker med alle typer fysiske funksjonshemninger kan være med. Vi har blant annet amputerte, synshemmede og kortvokste på deltagerlisten. Folk fra hele Europa deltar.
Turneringen arrangeres i år for første gang, og er et steg i riktig retning for å gjøre golf tilgjengelig for alle, mener Hansen.- Det er veldig viktig for oss å vise at golf er en sport for alle, og derfor satser vi nå på en turnering for fysisk utviklingshemmede. Alle skal kunne spille, og løsninger lages til de som måtte føle seg hindret. Det tilrettelegges med spesialtilpassede køller og rullestoler, noe som gjør det mulig for alle å prøve seg.
 
Arrangementet
Søndag 12 september arrangeres treningsdag. Her kan alle som har en venn eller en i familien som er funksjonshemmet og interessert i å lære mer om golf være med. Selve turneringen, Norwegian Open spilles 13. og 14. september. 
Under treningsdagen vil man få mulighet til å prøve seg på Larviks korthullsbane, delta i konkurranser på driving-rangen, og en introduksjon til golfsporten sammen med erfarne golftrenere. Arrangementet gir også folk muligheten til å møte Anthony Netto, internasjonal ambassadør for golf for funksjonshemmede. Selv er han en av verdens beste spillere i rullestol, og spiller i ParaGolfer som han selv har vært med på å utvikle. Deltagerne vil selv få muligheten til å teste ut Paragolfer i løpet av søndagen. Hele arrangementet er gratis. 
 
Satsing
Norges Golfforbund begynte for alvor å tilrettelegge golf for funksjonshemmede ved milleniumsskiftet. Det hele begynte med åpen dag på Tyrifjord Golfklubb hvor personer med alle typer funksjonhemninger kunne være med. I tidsrommet 2001-2003 gikk alle inntektene fra golfforbundets veldedighetsturnering Presidentens Pokal til tiltak som skulle fremme golf for funksjonshemmede. Til sammen ble det samlet nesten 450 000 kroner. 
 
 
Les mer om turneringen her (PDF).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.