Golf-Norge satte ny rekord

SOLID: Til sammen har Kreftforeningen hittil fått Pink Cup-sjekker for 1,9 millioner kroner. Her overrekker generalsekretær i NGF, Geir Ove Berg, Kreftforeningens generalsekretær, Anne Lise Ryel, årets innsamlede sum. (FOTO: Kaia Means)

Generalsekretær Geir Ove Berg i Golfforbundet presenterte Kreftforeningen med årets Pink Cup-sjekk pålydende 710.000 kr i dag.

TEKST: KAIA MEANS
Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, mottok sjekken og rettet en takk til alle ildsjelene som har stått på for å gjøre Pink Cup en suksess.
- Dette er resultatet av innsats fra veldig mange mennesker. Uten alle individene, hadde vi ikke fått inn denne summen, sa Ryel.
Resultatet av veldedighetsturneringen til inntekt for forskning innen brystkreft er det beste i løpet av de tre årene Pink Cup har blitt arrangert. På tre år har golf-Norge støttet opp om turneringen, som arrangeres på over 90 golfklubber over hele landet. Tilsammen har Kreftforeningen hittil fått Pink Cup sjekker for 1,9 millioner kroner.
Mange av arrangørene viste stor kreativitet for å samle inn penger – alt fra ’kjøp en drive’ fra en av klubbens beste unge spillere, til puttekonkurranse, til organisering av caddie-tjenester.
- Det er fortsatt et stort potensiale for forbedring, sa Geir Ove Berg, som skrev under på en ny treårsavtale med Kreftforeningen, slik at Pink Cup fortsetter 2011-2013. – Vi har som mål å nå totalt 5 millioner i løpet av disse seks årene, sa Berg.
Ryel la vekt på hvor naturlig det er for Golfforbundet og Kreftforeningen å samarbeide, siden golf er en helsebringende aktivitet. All mosjonssport er dessuten kreftforebyggende.
- Det er viktig er folk kommer seg ut og mosjonerer, kanskje også som et ledd i rehabilitering etter en kreftsykdom. Min drøm er at golf mer og mer blir sett på som en folkesport som involverer familier, unge og gamle, og folk i alle livssituasjoner, sa Ryel.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.