Golfeliten til Byneset

BYNESET: Norgeseliten skal kjempe om NM-tittelen på Byneset denne uka. (FOTO: Byneset GK)

101 herrer og 26 damer skal 12.-15. august kjempe om NM-tittelen i golf. 

Arrangementet finner sted på Byneset Golfklubb som ligger to mil sørvest for Trondheim. 

Blant damene er det ventet at spillere som Tonje Daffinrud, Cesilie Hagen, Amalie Valle og Elisabeth Haavardsholm er noen av de som vil utfordre fjorårsvinner Rachel Raastad. På herresiden stiller tittelforsvarer Knut Børsheim. Han får garantert kamp av Espen Kofstad, Joakim Mikkelsen og trønderen Elias Bertheussen blant andre.

 

Jubileum

Med Byneset golfklubbs vel 1.500 medlemmer i ryggen er det duket for folkeliv på Byneset som også feirer baneanleggets 10-årsjubileum under NM-dagene.

 - Byneset Golf har sett frem til dette arrangementet i mange år. Sammen med våre 12 banearbeidere legger over 100 frivillige ned flere hundre timer for at Norges beste golfere skal få så optimale forhold som overhodet mulig, sier daglig leder Terje G. Aasen i Byneset Golf.

 

Spektakulært utslag

Norgesmesterskapet spilles som en 72-hulls slagspillturnering over fire dager med en cut etter dag to. Mesterskapet arrangeres av Norges Golfforbund med Byneset Golfklubb som teknisk arrangør, og inngår i Norgescup som er den øverste turneringsserien for elitespillere i Norge.

 Årets NM starter på et spektakulært utslagssted på takterrassen på klubbhuset. Her kommer det ofte vind inn fra siden, noe som sammen med dette par 5-hullets lengde på 497 meter, bør gjøre dette til en skikkelig utfordring for årets NM-deltagere.  

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.