Golfens heteste navn

ENDELIG I VERDENSTOPPEN: Fortsetter Justin Rose i dette tempoet, tar det ikke lang tid før han er inne blant de ti beste golfspillerne i verden. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Justin Rose er i ferd med å leve opp til alles forventninger.

Etter at han gjorde sensasjon som 17-årig amatør i British Open med en fjerdeplass, og etter at han vant fire ganger på seks måneder før han fylte 21 år, regnet de fleste med at briten ville dominere golfen også på verdensbasis.

Så har ikke skjedd.

Ikke før nå, i hvert fall.

Seks under par
Nylig gikk han til topps i turneringen til Jack Nicklaus, Memorial Tournament, og sist helg ledet han med et lass av slag midtveis i Travelers Championship. Han skuslet vekk ledelsen med en dårlig sisterunde søndag, men nå er han jammen meg i ledelsen i AT&T National også.

Fredag gikk han rundt på 64 slag, seks under par, og det var nok til å lede alene. Og nøkkelen til Roses noe sene suksess: han har lært å være snillere med seg selv. Ikke ta alt så alvorlig.

- Når du lærer noe, må du trene på det for at det skal bli en naturlig del av deg. Hvis du ikke er i toppen så ofte, er det vanskelig å lære å være der eller å implementere de lærdommene du har trukket av å være der, sa Rose etter fredagens runde.

Den viktigste lærdommen Rose tok med seg etter kollapsen sist søndag, var at spillet hans ikke kom til å forsvinne over natten selv om han ikke senket en eneste putt. Ikke hvis han ikke gjorde noe med det med en gang og stilte de riktige spørsmålene.

Kvittet seg med tvilen
Rose gikk ut på den niende greenen på TPC River Highlands den kvelden og slo noen putter. 90 minutter etter at han gikk på 75 slag, hadde ikke Rose noen tvil lenger i forhold til sine egne evner.

- Jeg kom hit på mandag og følte meg som en bedre spiller enn jeg var på søndag. Du kan aldri forhindre at noe sånt vil skje igjen. Det er det første man må akseptere. Det handler bare om å sette seg selv i posisjon til å vinne igjen og gjøre sitt beste, sa Rose.

Han har åtte birdies og bare en bogey fordelt på de 36 hullene han har spilt.

Dermed er han i posisjon til å vinne. Igjen.

Her er ledertavlen i AT&T National

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.