Golfessene klare til start

I sanden: Selv verdens nr 1 golfspiller Luke Donald blir liten mellom 250ft høye sanddyner Abu Dhabi's Liwa Desert ved inngangen til Rub Al Khali to dager før 2012 Abu Dhabi HSBC Golf Championship (Foto: David Cannon/Getty Images)

Tiger Woods, Luke Donald og Rory McIlroy går i ball i første runde av HSBC Golf Championship.

Spillet er i gang 04.20 norsk tid, og når Robert Karlsson har gjort sitt utslag fra hull en i ball nr to, er det duket for kremgjengen. På en pressekonferanse etter pro-am-spill onsdag fremstår verdenseneren Luke Donald trygg og sikker, uten at dagsformen idag var på topp.

- Onsdag er aldri min beste dag før en turnering, sier golfesset som har trent hard de siste ti dagene. Han er godt fornøyd med hvordan svingen sitter. 

Like fornøyd er han med  trekningen:

- Det er alltid spennende å spille med de mest markante spillerne, og det blir bra å spille med Tiger igjen. Det er en stund siden sist. Rory og jeg spilte for noen uker siden i Dubai, og jeg gleder meg til å møte ham igjen også. En fantastisk gjeng.

Luke Donald hadde sin beste sesong noensinne i 2011, og han er opptatt av å fortsette den gode trenden i 2012. Målsettingen er stadig å bli bedre - det gjelder hvert år, men enda viktigere er det å vinne en av de viktigste turneringene, som er  major-turneringene.

- Klart det vil være det viktigste målet, men først må jeg melde meg på i striden, sier Luke Donald, rolig og selvsikker.

Tredjemann i laget, Rory McIlroy fikk litt oppvarming med tigeren tirsdag. Mens Luke Donald var på "sandtrening" i ørkenen, gikk Rory ni innspillshull med Tiger, etter at de to - og Lee Westwood - hadde underholdt pressekorpset og fremmøtte tilskuere med lette dansetrinn sammen med en lokal musikkgruppe.  Rory er også godt akklimatisert etter å ha vært i naboemiratet Dubai siden 12. januar.

- Dette er et perfekt sted for meg å starte, sier Rory McIlroy.

Les også: Tiger åpner 2012 på Europatouren

Luke Donald medgir at det blir spesielt å spille mot Tiger, ikke nødvendigvis fordi han er Tiger, men det faktum at han trekker så mye publikum. - Det blir en annen atmosfære, og det føles anderledes, men jeg har jo spilt mot ham flere ganger tidligere, og nervøsiteten har avtatt nå. Jeg gleder meg til å komme ut der og se hvordan spillet går, sier regjerende golfer nummer en!

Ballen etter golfessene er heller ikke sammensatt av smågutter: the Open-vinner Darren Clarke, sammen med australieren Jason Day og spaniolen Alvaro Quieros.  Danske Anders Hansen følger på sammen med den unge italieneren Matteo Manassero og Colin Montgomerie.

Martin Kaymer som nå går for sin tredje strake seier her i Abu Dhabi starter  på hull 08.50 (lokal tid) sammen med Lee Westwood og Sergia Garcia.

Deretter følger Padraig Harrington, Charl Schwartzel og vår danske nabo, Thomas Björn. I alt 129 spillere skal ut å knive om premiepotten og - ikke minst - the Falcon Trophee. Sendingen starter på Viasat Golf kl 10 norsk tid, med Fredrik Caspar Kracht i kommentatorboksen.
 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.