Golfliga: Gjør noe morsomt sammen.

Vinner av Golfliga 2010, Andy Cap fra Bjørnefjorden GK. Foto: NGF

Norges Golfforbund arrangerer i år Golfliga for tredje året på rad. Golfliga er et lagspill hvor man konkurrerer sammen som et lag og spiller kamper mot lag fra andre nærliggende klubber.

De fleste lagene består av venner som vanligvis spiller golf sammen, men mange lag består også av kollegaer eller familiemedlemmer. - Golfliga er et sosialt, morsomt og spennende seriespill som passer for alle kategorier golfspillere, sier spill- og turneringskonsulent Thore Wilhelmsen i Norges Golfforbund.

 

Matchspill 

I hver kamp spiller laget (fire spillere) matchspill med handicap. NGF setter opp kampene, og lagene avtaler seg imellom når de skal spille. Det spilles både hjemme- og bortekamper, og lagene registrerer selv inn resultatene i GolfBox. Seier eller uavgjort resultat gir poeng, og tabellene oppdateres automatisk. Prinsippet er som i de fleste andre lagidretter.

 

Finale på Miklagard 

Etter innledende puljespill som består av ca. fem kamper i mai – august, kvalifiserer de to beste lagene fra hver pulje seg videre til sluttspill som består av en semifinale og Norgesfinale. Sistnevnte på Miklagard GK 24.- 25. september. – Men Sselv om laget ikke skulle kvalifisere seg videre til sluttspillet, er deltagelse i Golfliga langt ifra forgjeves, sier Wilhelmsen: - Hver Golfliga-kamp er en spennende golfrunde som får svært mange til å oppdage nye sider og muligheter med golfen!

Hovedpremien i Norgesfinalen er deltagelse i en Pro-Am i forbindelse med en større internasjonal proffturnering i Norge påfølgende år. I forbindelse med Norwegian Challenge på Hauger GK i august inviteres Andy Cap fra Bjørnefjorden GK på bakgrunn av sin seier i Norgesfinalen i fjor. Påmeldingsfristen til Golfliga 2011 er mandag 9. mai.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.