- Gøy å spille bra igjen

SMILET TILBAKE: Marius Thorp gjorde fem birdies lørdag, og slo sterkt tilbake etter en dobbelbogey. (Foto: Christian Døvle)

Marius Thorp slo tilbake etter en dobbelbogey og klatret stort på starten av "moving day" i Norwegian Challenge. Følg spillerne live i linken under.

Flere av spillere har fortsatt mye igjen av sine runder, men Marius Thorp har vist seg som et av de store norske lyspunktene på starten av dagen på Hauger.

Thorp lå på 45. plass etter to runder, men har klatret til en foreløpig 15. plass etter en runde på tre under par lørdag. Og runden kunne vært enda lavere hadde det ikke vært for det 13. hullet. Og 13 har vist seg å være et ulykkestall for Marius denne uka.

Etter 12 spilte hull hadde bæringen gjort tre birdies og resten par, og begynte å nærme seg de øverste plassene på leaderboardet med stormskritt. På det neste hullet falt han tilbake med en dobbelbogey, og han er nå fire over par på sine tre runder på dette hullet.

Deretter skulle han virkelig vise hva som bor i ham på innspurten. Thorp svarte umiddelbart med birdie, før han gjorde en uhyre viktig up-and-down på det vanskelige 15. hullet, etterfulgt av nok en birdie på det 16. På det 17. skulle det igjen bli par, før enda en viktig up-and-down for par på det avsluttende hullet sikrer at han har føling til topp-ti på leaderboardet. 

- Det var morsomt å gå under par og alt under 70 slag er bra på denne banen. Det var ett hull som ødela, men det er ikke det verste hulle å gjøre det dårlig på. Mange kommer til å miste slag der i dag, sier han til Norsk Golf etter runden.

Han sier det var veldig viktig reise seg fort etter smellen.

- Det hadde vært kjedelig om en så god runde skulle blitt ødelagt av ett hull, men jeg er kjempefornøyd med -3.

Selv om han i skrivende stund kun er et slag unna en topp ti-plassering bryr han seg ikke nevneverdig om hvordan leaderboardet ser ut.

- For meg er det viktige nå bare å levere noen gode scorer og begynne å få følelsen av å spille bra igjen sier han, forklarer han.

Og fem birdies for dagen hjelper nok mye da. 

Tyngre start på dagen skulle Espen Kofstad få. Han ligger helt sist av spillerne som klarte cuten, syv over totalt etter å ha gått åtte over par (80) i dag. For flere resultater, se link nederst i artikkelen.


Norsk Golf kommer tilbake med mer.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.