Grei søndag

Grei søndag

BOGEYRUSH: Tage fikk en håpløs start med +3 etter tre hull. Nå blir det kjemping for å klatre så mye som mulig i morgen. (Foto: Christian Døvle)

Både Tage og Marianne tok seg litt sammen på søndagsrunden. Rogalandsgolferen presenterte et svært fargerikt scorekort.

 

Søndag

 

Ladies European Tour

 

Det ble til slutt 57.plass for Marianne Skarpnord. Dagens runde var hele 10 slag bedre enn tredjerunden, men 73 sendte henne bare opp fire plasser. Det var nesten denne uken for Marianne. Hun imponerte på de to første rundene og må bygge videre på det.

 

 

Challenge Tour

 

Tage gikk ut i hundre i dag. +2 etter to hull, vi velger å tro at det kan være fordi han jaget birdies. Og de kom litt senere på runden. 

 

Fra hull 5 til 11 fikk han imponerende seks birdies. Det ble også notert en bogey på hull 6, men fem birdies på rad fra 7 til 11 er herlig. Det var full satsing hele veien og på slutten rant det på noen flere tapte slag. Sluttscore på par, -3 i turneringen og 44.plass er det Tage får med seg fra Frankrike.

 

 

 


 

Lørdag

 

Ladies European Tour

 

Egentlig ikke så mye å si om Mariannes runde i dag. 83 slag og +11 sendte henne i fritt fall på resultatlisten. Og det var faktisk med to birdies på kortet.

 

Dagen startet med dobbel bogey og etter trippel på hull 5 var hun allerede fem over par. Bare for å understreke hvordan dagen var fikk hun kvadruppel bogey på hull 18. En tøff dag som sendte henne til +7 og 61.plass, men vi håper Marianne allikevel slår tilbake i morgen.

 

Nederlandske Schreefel leder på -11.

 

Challenge Tour

 

Også Tage hadde en dårlig dag på jobben. Par-dobbel bogey-bogey var absolutt ikke starten man vil ha når det skal kjempes om seier. Resten av runden ble spilt på par med en bogey og en birdie. 

 

+3 i dag og -3 totalt betyr 33.plass for Tage. Fire spillere leder på -11 mens Tage har tre slag opp til topp 20. 

 

 


 

Fredag

 

Ladies European Tour

 

Marianne plukker godt med birdies i Helsingborg. Selv med fire tapte slag i dag klarte hun å snike seg inn på -1. I går var hun bogeyfri og har totalt plukket 7 birdies. Vi tror det lover godt for helgen.

 

Bak scorekortet ligger det noen meget gode tall. 86% fairwaytreff begge dagene med 89% og 78% greentreff er ikke vanlig kost. 31 putter på hver runde er noe hun kanskje ser på som forbedringsmulighet.

 

-4 plasserer Marianne på 5.plass. Nederlandske Dewi Claire Schreefel leder på -7 og har to slags forsprang på tre spillere. Altså ingen avskrekkende avstand for vårt norske håp.

 

Challenge Tour

 

Også Eirik Tage Johansen har ganske hyppig forekomst av røde tall på scorekortet. Litt rusk i maskineriet med bogeystart men han hentet seg veldig bra inn. Det er kun to par 5 hull på banen. Tage har utnyttet dem meget godt med birdie på 3 av 4 forsøk.

 

I dag ble det -3 etter en herlig avslutning med birdie. Med -7 totalt er Tage på 7.plass når vi går inn i helgen i Bretagne.

 

Turneringen ledes av skotske Ross McGowan på -11.

 

ECCO Tour

 

Det startet så bra i Danmark men Kenneth Svanum og Ole Berge Ramsnes er altså være eneste spillere på finalerunden. Svanum gikk en god runde på -2 men det scores rett og slett veldig bra på Kokkedal. -6 var en normal runde i dag og da blir det tøft å hevde seg. Det ble til slutt 28.plass for Svanum mens Ramsnes må ta til takke med en 45.plass etter +3 i dag.

 

Turneringen ble vunnet av svenske Oscar Zetterwall på -15. Hans fantastiske 63 på førsterunden la grunnlaget for seieren. For å være i topp 10 måtte man være ti under par.

 

Om ikke resultatene til slutt var det helt store er det positivt å se syv norske spillere prøve seg på den kanskje beste arenaen for profesjonell golf i Norden.

 

 


 

 

Torsdag

 

Ladies European Tour

 

Marianne Skarpnord tok en grei 25.plass i Scottish Open. Denne uken er hun i Sverige og spiller Helsingborg Open. Der gjør hun det veldig bra og ligger på 5.plass med -3. Det ble birdie tre ganger og ingen tapte slag. Hillier og Schreefel leder på -5.

 

Challenge Tour

 

Eirik Tage Johansen spiller i Bretagne i et bra felt på Challenge Tour. De kjente navnene på dette nivået er på plass. Tage gikk en fin førsterunde på -3 med kun ett tapt slag etter bogey på hull 3. Han ligger på 128.plass på pengelisten men gode resultater og en fin sjekk er alltid velkomment selv om sammenlagtmulighetene er små. Turneringen ledes av Ben Evans på -7, Tages -3 holder til 19.plass.

 

ECCO Tour

 

Stor norske deltakelse i Willis Masters på Kokkedal Golfklubb. Det så veldig lyst ut i går men gikk litt dårligere i dag. Det scores svært godt, Elias Bertheussen bemerket i går at man måtte gå lavt for å henge med her.

 

Det er altså spilt to runder. Ole Berge Ramsnes er beste norske på 17.plass med -6. Han gikk på +1 i dag og satser nok alt å på repetisjon av førsterunden i morgen.

 

Kenneth Svanum er jevn og to runder på -2 betyr -4 totalt. Det gir 31.plass.

 

Sondre Erevik Ronold hadde en meget god førsterunde på -6 men falt kraftig etter +4 i dag. Til slutt havnet han ett slag utenfor cutgrensen som gikk på -3. Andre som havnet utenfor cuten er Elias Bertheussen (-1), Dennis den Roover (+3), Alexander Søbstad (+4) og Stian Wiik Hansen (+7).

 

Det skal spilles tre runder, sisterunden går fredag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.