Grønt lys for Olazabal

BLIR TROLIG SJEF: Jose Maria Olazabal er de flestes favoritt til å bli Europas neste Ryder Cup-kaptein. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Jose Maria Olazabal blir med all sannsynlighet Europas neste Ryder Cup-kaptein.

Det kommer neppe som noe stort sjokk på de golfinteresserte. Men på en pressekonferanse i Abu Dhabi 18. januar neste år blir Europas neste Ryder Cup-kaptein presentert, og det heteste stalltipset er at spanske Jose Maria Olazabal tar over vervet etter Colin Montgomerie.

Monty selv sa umiddelbart etter turneringen i oktober at han mente Olazabal ville være den perfekte kandidat til å ta over. Det eneste problemet for spanjolen er helsen hans. Han har slitt med revmatiske plager i over et tiår, og spilte bare én turnering de første ni månedene av 2010.

Men selv om han ikke kan forplikte seg til en full sesong neste år, vil han være det opplagte valget etter at han var Nick Faldos assistent i Louisville for to år siden.

Davis Love III er ifølge golfchannel.com utnevnt til å være amerikanernes kaptein. Love var visekaptein under årets turnering, og han har deltatt seks ganger som spiller.

Ryder Cup 2012 blir arrangert i Medinah, USA.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.