- Gud, jeg håper en 60-åring kan vinne

HAR VUNNET SEKS GANGER: Tom Watson vet hvordan han skal spille de vanskelige banene i Skottland. Her under en treningsrunde på Old Course. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Tom Watson går for seier i The Open - igjen.

60-åringen var bare et omspill fra å vinne The Open i fjor, men tapte omspillet mot Stewart Cink. Watson var på alles lepper, og de fleste håpet nok at han skulle vinne. For en historie det ville vært. En seniorspiller, i alle betydninger av ordet, til topps i kanskje den mest forjettede - og vanskeligste - turneringen blant samtlige i golfsporten.

Går for seier
Tom Watson kunne brukt resten av livet sitt til å spille av gamle golf-filmer der han selv spilte hovedrollen. Men Watson er ikke ferdig. Ikke på langt nær.

Han er på plass på St. Andrews for å vinne.

- Gud, jeg håper en 60-åring kan gjøre det. Det hadde vært ganske kult, sier Watson selv, som deltar i sin 33. British Open. Det er sjuende gang han spiller turneringen på Old Course.

Men det er noe med erfaringen de gamle gutta tar med seg inn i slike turneringer. Greg Norman, da 53 år gammel, ledet The Open med ni hull igjen å spille for to år siden. Og i fjor var altså Tom Watson en tremetersputt fra å skrive en av de mest vanvittige golfhistoriene noensinne.

Mimrer aldri
Tom Watson har vunnet The Open hele fem ganger. Harry Vardon er den eneste som har klart det seks ganger.

- Jeg tenker aldri på min historie i The Open. Det jeg tenker på, er at jeg fortsatt er her som en konkurransemann, og at jeg skal forsøke å spille golfbanen som best jeg kan.

Selv om han ikke skulle stå igjen som vinner på søndag, er Watson sikret deltakelse i The Open i ytterligere fire år. Enda en topp ti-plassering vil forlenge invitasjonen.

- Jeg vet ikke hvordan kroppen min kommer til å være om fem år. Det er umulig å forutsi.

Julius Boros var 48 år gammel da han vant The Open i 1968. Han er fremdeles den eldste vinneren.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.