- Gutta kjempet fantastisk i dag

LAG-VM: De norske herrene startet sin VM- konkurranse torsdag. Elias Bertheussen fra Trondheim åpnet best av de norske med en 72-runde. Arkivfoto: Tom Erik Andersen

- Innsatsen var glimrende, og gutta ga alt på hvert slag, sier sportssjef Frode Scheie etter 13. plass i lag-VM.

Elias Bertheussen, Espen Kofstad og Joakim Mikkelsen hadde topp ti innen rekkevidde da de gikk ut på de siste hullene i lag-VM for amatører i Argentina søndag.

Det endte med 13. plass. Men det norske laget har all mulig grunn til å heve hodet.

- Gutta kjempet fantastisk i dag. Vi hadde et verst tenkelig utgangspunkt med seks hull i går etter fire timers venting. Deretter måtte de opp tidlig, inn på bussen klokka 06.00, og fullføre resten av runden i ekstrem vind, forteller Frode Scheie.

Sportssjefen var svært fornøyd med spillet til den norske trioen.

- Jeg er stolt av hvordan gutta taklet omstendighetene. Vi startet fantastisk , men med tøffe forhold og et par skjebnesvangre slag ble straffen stor på noen hull, poengterer Scheie.

Mikkelsen og Kofstad leverte tellende 75-runder søndag. Individuelt ble Bertheussen likevel Norges beste (24. plass) etter serien 72-72-79.

- Innsatsen var glimrende, og gutta ga alt på hvert slag. Vi leverer et mer enn godkjent mesterskap uten å ha prestert optimalt. Vi er fornøyd med plasseringen, men sjansen for noe virkelig stort var til stede denne gangen. Derfor er vi også litt skuffet over at vi ikke fikk fram vårt aller beste, innrømmer Scheie.

Også landslagstrener Øyvind Rojahn er fornøyd med 13. plassen.

- Vi er meget godt fornøyd med å være innenfor topp 15 i årets VM. Fortsatt hard jobbing i tiden framover kommer til å bringe oss enda et skritt nærmere toppen, mener han.

Frankrike vant årets lag-VM med en sammenlagtscore på 423 slag, fire slag foran Danmark. Ett slag bak danskene fulgte USA. Med 445 slag delte Norge 13. plassen med Sverige.

Danske Joachim Hansen ble verdensmester individuelt etter en imponerende serie på 67-69-73, tre slag bedre enn franskmannen Alexander Levy på 2. plass.

I likhet med vår egen Elias Bertheussen hadde også Levy to av tre runder på 72 slag.

- Det er hyggelig å se at vi henger med de beste at når vi presterer på vårt øverste nivå, sier Øyvind Rojahn.

Norsk Golf gratulerer de norske gutta med solid innsats.

 

FRA SØNDAG MORGEN: Det norske laget med Elias Bertheussen, Joakim Mikkelsen og Espen Kofstad har målet klart når de går løs på de avsluttende hullene i Buenos Aires kl 14.00 norsk tid søndag.

- En plass blant de ti beste er innen rekkevidde, og det går vi for, sier landslagstrener Øyvind Rojahn til Norsk Golf.

På grunn av uværet de siste dagene er turneringen redusert til 54 hull. Norge rakk å starte på tredjerunden natt til søndag, og har startet den godt.

- Vi måtte vente lenge for å starte runde tre, men det taklet gutta flott. Vi har startet runden glimrende, og satser på å fortsette i samme stil når spillet tas opp igjen søndag, forteller Rojahn.

Lørdag blåste det voldsomt. Det var mange høye scorer i feltet. Da tredjerunden startet, fikk Espen Kofstad virkelig sving på spillet. Årets Norgesmester er -2 etter seks hull. Mikkelsen er på par etter like mange. Bertheussen er også på par, men har bare spilt tre hull.

- Både fredag og lørdag har vært bra. Gutta står på og kjemper som bare det. Noen enkelthull har ødelagt mye, som man også kan lese av scorekortet. Det håper vi å unngå søndag, sier Rojahn.

Norge står i øyeblikket på +7 sammenlagt. Det er tre slag opp til målet, en plass blant de ti beste.

Individuelt er Elias Bertheussen beste norske spiller. VM-debutanten ligger i øyeblikket på 12. plass.

 

FRA LØRDAG KVELD: VM-arrangørene i Argentina har blitt tvunget til å kutte ut den planlagte  fjerderunden på grunn av uværet som har herjet i Buenos Aires de siste dagene.

Lørdag ettermiddag norsk tid fullførte lagene andrerunden. Norge ligger på 18. plass i sammendraget etter at Elias Bertheussen har levert to runder på 72 slag og Espen Kofstad fulgte opp med 75 slag, fire over par, lørdag.

Joakim Mikkelsen (76-78) har foreløpig ikke fått det helt til å stemme i Sør-Amerika, og er nok revansjesugen før den avsluttende tredjerunden.

Etter to runder står det norske laget på +9 totalt. Kampen om VM-tittelen for lag ser ut til å stå mellom Frankrike (-7) og Danmark (-6). Danske Joachim Hansen leder VM individuelt etter sterke runder på 67 og 69.

Været skal nå være bedre i Buenos Aires. Tredjerunden startet lørdag kl 21.00 norsk tid og vil avsluttes når det blir for mørkt. Resten spilles søndag.

 

FRA FREDAG: Det norske VM-laget rakk å avsansere til en 11. plass før værgudene stoppet alt spill under lag-VM for amatører i Argentina fredag.

Klokka var ikke mer enn halv ti lokal tid da arrangørene måtte vinke spillerne av banen første gang. Etter nesten to og en halv times pause, kom spillet i gang igjen. Men regnet tiltok i styrke, og da tordenværet også kom tilbake, var det ingen annen mulighet enn å stoppe spillet nok en gang.

- Det er fortsatt stopp. Og spillet kommer neppe i gang igjen i dag, rapporterer sportssjef i NGF, Frode Scheie, fra Buenos Aires.

Elias Bertheussen er på par for dagen etter ni hull. Det samme er Espen Kofstad etter seks hull. I de tøffe forholdene er det mer enn godt nok til et solid avansement fra torsagens 23. plass. Men det er altså mye golf igjen på runden.

Det vet også Joakim Mikkelsen, den tredje norske spilleren, som rakk å runde ni hull på +3 for dagen.

Det norske laget er ti slag bak Danmark. Danskene rakk å fullføre andrerunden på 141 slag (69 og 72 som tellende scorer) og leder lag-VM foran Kanada.

 

FRA TORSDAG: - Dessverre utviklet slutten seg særdeles negativt, sier landslagstrener Øyvind Rojahn etter første dag av lag-VM i Argentina.

Det så lenge lyst ut for Norge på Buenos Aires Golf Club da lag-VM åpnet torsdag ettermiddag norsk tid. I konkurranse med verdens beste amatørspillere lå de norske herrene på 7. plass da tre hull gjenstod.

Men så raknet det gode spillet. Elias Bertheussen måtte tåle en bogey. Espen Kofstad røk på en dobbelbogey. Joakim Mikkelsen måtte notere ned to dobbelbogeys. Norge endte på +4 og ramlet til en 23. plass.

- Vi var i ferd med å levere en flott score. Etter 12 hull var vi -3, men dessverre utviklet slutten seg særdeles negativt og vi leverte til slutt den svakeste totalscoren i løpet av hele runden. En del svake slag kostet mye, samtidig fikk vi aldri helt flyten på greenene, sier en småskuffet Øyvind Rojahn.

Bertheussen ble stående som beste norske spiller med sin 72-runde. Både Kofstad og Mikkkelsen brukte 76 slag.

- Elias ble dagens bestemann etter å ha kjempet deg tilbake fra +2 til par. En godkjent VM-debut, oppsummer Rojahn.

Alt i alt var det en dag som inneholdt det meste. Veldig bra på det beste, men dessverre med for mange feil.

- Dette var en dag på hele følelsesregisteret. Vi har fått se alt, fra eagler til dobbelbogeys. Forholdene var tøffere enn da jentene var her i forrige uke. Vinden gjorde det til en tøff utfordring, sier landslagstreneren.

Med en tellende score på +4 er Norge hele 11 slag bak Frankrike, som har tatt en to slags ledelse foran Colombia og Kanada.Danmark, Sverige og England følger tett bak på -3.

Danske Joachim Hansen (-4) har tatt ledelsen i den individuelle konkurransen. En ledelse han deler med franske Alexander Levy og Eugene Wong fra Kanada.

Turneringen spilles over fire runder. Spillet fortsetter fredag.

 

FRA TORSDAG FORMIDDAG: I dag starter herrenes lag-VM for amatører i Argentina, der 70 nasjoner kjemper om The Eisenhower Trophy.

Norges lag består av Joakim Mikkelsen fra Drammen GK, Espen Kofstad fra Losby GK og Elias Bertheussen fra Trondheim GK. For Kofstad og Bertheussen er amatør-vm det siste steget før de begge tar fatt på proffkarrieren.

 
70 nasjoner kjemper om VM-tittelen og Eisenhower-trofeet som i år deles ut for 26. gang. De norske gutta går ut kl 13.03, 13.14 og 13.25 norsk tid i ball med Venezuela og Pakistan.
I lag-VM kan hver nasjon stille med tre spillere. Det spilles 72-hulls slagspill over fire dager der de to beste resultatene per dag fra hver nasjons spillere er tellende i nasjonskampen. Skottland er for øvrig regjerende mestere, mens USA er den nasjonen som har vunnet trofeet flest ganger – hele 13 totalt.
 
Lag-VM for herrer avsluttes søndag 31. oktober.

De norske spillerne slår ut torsdag fra kl 08.00 lokal tid, eller 13.00 norsk tid.
  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.