Haas sniker seg innpå

KLATRER OG KLATRER: Bill Haas har vært i kanonform de siste to ukene. Klarer han å holde koken? (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Er Bill Haas endelig blitt en spiller å regne med?

Bill Haas ble nummer to i helgens The McGladrey Classic, uken etter at han vant Viking Classic.

I løpet av de to siste ukene har Haas klatret fra 89. til 56. plass på verdensrankingen, og han er med andre ord stadig nærmere den magiske topp 50-grensen. De to topp ti-plasseringene han har hatt de siste to ukene, er de første på rappen han har hatt på 164 turneringsstarter på touren.

To seire
Haas er definitivt på vei opp. Men han vil ikke høre noe snakk om at han har blitt en av tourens mest dominerende spillere. Ikke ennå i hvert fall.

- Jeg vet ikke om jeg føler meg som en trussel til å vinne hver uke. Jeg spiller for å gjøre det, så klart, men jeg tror alle som stiller seg opp på første tee, tror de kan vinne. Hvis du ikke gjør det, burde du antakelig ikke spille.

Haas var tittelløs på de fire første sesongene på touren. Nå har han to. Hans far Jay har ni. Og Bill er bare 28 år.

Men han har alltid gjort ting rolig. Ikke gjort mye ut av seg. Akkurat som faren. Gjort ting i det stille. Akkurat som på søndag, da han var fem slag etter Heath Slocum på back nine før en eagle på det 15. hullet plutselig gjorde Haas til en seriøs utfordrer til seieren. Igjen.

Morsomt
Haas endte til slutt opp bare ett slag bak Slocum, men Haas hadde ingen planer om å gjøre noen stor ståhei rundt det hele.

- Det er morsomt med andreplass. Jeg kommer ikke til å si at det ikke er morsomt. Andreplassen betyr en suksessfull uke, og å kvalifisere for Masters og US Open, er ganske tilfredsstillende, sier Haas til pgatour.com.

De 432.000 dollarene han tjente i helgen førte ham opp fra en 26. til 19. plass på pengelisten med litt under tre millioner innspilte dollar totalt. Haas har tjent omtrent like mye penger de to siste ukene som han har gjort i noen sesong han har spilt på PGA-touren.

I form
Og det mange kanskje glemmer, er at han allerede hadde vunnet en seier på PGA-touren tidligere i år. Bob Hope Classic. Med seier i helgen ville Haas delt æren med Jim Furyk som den eneste på touren med tre titler denne sesongen.

Men sesongen er ikke over. Og Haas er i form.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.