Haas til topps etter dramaavslutning

MONSTERPUTT: Bill Haas holdt hodet kaldt, og leverte igjen varene da det gjaldt som mest. (Foto: All Over Press)

Hverken Phil Mickelson eller Keegan Bradley kunne gjøre noe med fjorårets FedEx Cup-vinner Bill Haas i Northern Trust Open.

Haas viste under fjorårets FedEx Cup-finale at han har nerver av stål når det gjelder som mest. I omspill med Phil Mickelson og Keegan Bradley, demonstrerte han egenskapen nok en gang.

 

På det andre hullet i sudden death play off rullet han i et monster av en birdieputt på 15 meter, og kunne dermed juble for sin fjerde seier på PGA-touren.

 

Haas noterte seg for en avslutningsrunde på to under par søndag, og gikk inn med klubbhusledelsen på syv under par da han var ferdigspilt. Der måtte han vente i spenning på lederballen bestående av Mickelson og Bradley, som begge var avhengige av å gjøre birdie på det 18. for å få Haas ut i omspill - et hull det forøvrig bare ble gjort seks birdies på i løpet av dagen. 

 

Mickelson rullet sin birdieputt på åtte meter midt i koppen, mottok en anerkjennende "high five" Keegan Bradley, før også han senket sin birdieputt på fire meter. I omspillet trakk Haas likevel det lengste strået. 

 

- En del av meg sa "jeg har gjort dette før, gjør det igjen". En annen del av meg sa "ikke ødelegg dette", sa Haas om hva som gikk gjennom hodet hans i det han stod over birdieputten på 12 meter på det andre omspillshullet. 

 

- Jeg hadde aldri forventet å senke en så lang putt, spesielt i den situasjonen. Litt flaks skal man ha, det var vel skjebnebestemt, konkluderer Haas.

 

Også Bradley lot seg overraske av den utrolige putten.

 

- Jeg trodde ikke han kom til å senke den. Jeg burde ha visst bedre, for han er en fantastisk putter og en fantastisk spiller. 

 

For Phil Mickelson var det, i motsetning til forrige ukes seier på Pebble Beach, puttingen som denne gangen ødela for ham. Mickelson misset tre putter på rad fra under tre meter på de siste ni, to av dem for par og en for birdie. Putten han senket på det 18. kunne ikke vært bedre timet, det var den lengste putten han hadde i løpet av dagen.

 

- Jeg fortsatte å kjempe. Jeg rotet bort slag som jeg forsøkte å legge bak meg, og jeg klarte det på 18. Det føltes herlig, forteller "Lefty". Følelsen varte dog bare i to hull.

 

- Å slå spillere av dette kaliberet føles utrolig, det er noe jeg aldri vil glemme sier Haas, som nå er oppe på 12. plass på verdensrankingen.

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.