- Hadde vært fantastisk kult å være kaptein

VIL BLI KAPTEIN: Suzann Pettersen forteller at hun kan se for seg å lede Europa i Solheim Cup når hun har lagt opp. (Foto: All Over Press)

Norsk Golf pratet med Suzann Pettersen i forkant av ukens LPGA-turnering i Singapore om starten på sesongen så langt, status på LPGA-touren og Solheim Cup-mulighetene når karrieren er over.

Suzann Pettersen har lagt to turneringer bak seg på årets LPGA Tour-sesong, og er denne uken i Singapore for å spille den siste turneringen før touren returnerer til amerikansk jord, HSBC Women's Champions. 

 

Tutta har åpnet med en 21. og en 22. plass i årets to første turneringer, der det begge gangene var en svak runde som hindret henne i å hevde seg i toppen. Til tross for litt rust tidlig på sesongen, føler Tutta seg i god form. Spesielt er hun fornøyd med nærspillet.

 

- Jeg var sånn passe fornøyd med åpningen på Royal Melbourne. Det var en sinnsykt vanskelig bane, og det er ikke helt optimalt å begynne turneringsåret med en så vanskelig bane. Det var ikke den mest givende turneringen energimessig, og det var mange som gikk på en smell der. I Thailand gikk det bedre, jeg var i bra posisjon før søndagen og følte jeg hadde en liten sjanse. Men etter to treputter på de to første hullene ble det en tøff dag på jobben. 

 

- Men det er mange positive signaler i spillet mitt, og jeg er veldig komfortabel med nærspillet. Det har vært veldig positivt så langt, og spiller jeg nok så forsvinner rustenheten. Jeg føler jeg er i bra form, sier Tutta til Norsk Golf. Hun forteller at hun legger opp 70 prosent av treningstiden til nærspill, mens 30 prosent går til det lange spillet.

 

Verdensener Yani Tseng vant forrige helgs turnering, og økte sitt forsprang på toppen av verdensrankingen. Tutta har på sin side nå falt til tredjeplass på rankingen, bak Na Yeon Choi. Selv om Suzanns ultimate mål er å bli nummer en i verden, ønsker hun ikke å evaluere sin suksess ut i fra hva Yani presterer.

 

- Jeg må bare fokusere på å gjøre det jeg skal, og jobbe mot de målene jeg har satt meg. Jeg kan ikke evaluere min egen fremgang ut i fra hva andre gjør.

 

To av snakkisene på LPGA-touren denne uken har vært Natalie Gulbis som har vekket oppsikt ved å stilte opp uten en tråd i Sports Illustrated sitt berømte Swimsuit Issue, og Annika Sörenstam som har takket nei til å lede Europa i Solheim Cup i 2013.

 

Suzann Pettersen har vært en av Europas lederskikkelser under de siste utgavene av Solheim Cup, og forteller at hun selv godt kunne tenke seg å lede laget en gang i fremtiden.

 

- Det er sikkert noe jeg kommer til å ønske å gjøre når jeg ikke spiller mer. Det hadde vært fantastisk kult å være kaptein, og det er en mulighet man må ta om den kommer. Jeg ser absolutt på det som en mulighet i løpet av livet mitt. Nå er det forøvrig akkurat blitt bestemt hvem som blir den nye kapteinen, så jeg tipper det avsløres i løpet av dagen, røper Suzann.

 

Les også: Sörenstam takker nei til å lede Europa 

 

På spørsmål om Gulbis sitt modelloppdrag er bra for LPGA-touren svarer hun:

 

- Det skader i hvertfall ikke, sex selger. For å være helt ærlig har jeg ikke sett bildene, men det er jo hyggelig for henne. Hun er jo en av dem som liker å vise seg frem.

 

Noe som definitivt har vært bra for touren har vært unge spillere som hevder seg i toppen. I sesongstarten på Royal Melbourne stakk 18 år gamle Jessica Korda av med seieren, og ble med det den fjerde yngste vinneren på LPGA-touren noensinne. 17 år gamle Lexi Thompson ble i fjor tidenes yngste LPGA-vinner, og har på kort tid rukket å etablere seg i verdenstoppen.

 

- Unge amerikanske spillere som gjør det bra er utrolig viktig for interessen rundt touren. Dette er gode spillere som er lette å selge. De er veldig viktige i markedsføringen av touren, og bidrar til at den holder seg sunn.  Men det er ikke sånn at de akkurat er ute av bleien - de har prestert godt på juniornivå, og føler seg komfortable på touren. De får ikke akkurat meg til å føle meg noe yngre!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.