Haga leder suverent

FOKUS PÅ BRYSTKREFT: LPGA-tourspiller Marianne Skarpnord er med på å fronte Pink Cup.

Sist helg så mange av landets golfklubber rosa, når de samlet inn penger til Kreftforeningen. Haga GK er foreløpig i ledelsen. 

Haga GK i Bærum samlet inn 42 000 kroner av de foreløpige 200 000 som kom inn i løpet av forrige helg. Mange klubber viste stor kreativitet når det gjaldt å promotere at det var Pink Cup, for å samle inn så mye penger som mulig til Kreftforeningen. 

Mange klubber har utsatt sine Pink Cup-turneringer en til to uker på grunn av den harde medfarten banen har fått i vinter. Likevel strømmer resultatene inn, og foreløpige lister over hvem som har samlet inn hvor mye ligger på www.pinkcup.no. 

 

Hva er Pink Cup?

Pink Cup er en serie av golfturneringer som blir arrangert av golfklubber over hele landet, der formålet er å sette fokus på brystkreft.

Brystkreft er den vanligste formen for kreft blant kvinner. I tillegg skal golf-Norge samle inn penger til forskning. I fjor ble det samlet inn 670.000 - et tall forbundet håper å øke i år.

- Den kreativiteten som utvises i klubbene for å samle inn penger, er fantastisk, og vi satser på ny innsamlingsrekord i år, sier generalsekretær Geir Ove Berg i Norges Golfforbund i en pressemelding.

 

Landsfinale

Pink Cup skiller seg fra andre golfturneringer ved at det er klubbens innsamlede beløp som står i fokus, og som kvalifiserer til plass i en landsfinale. Innsamlet beløp kommer både fra startavgift og fra ulike aktiviteter i klubbene i tilknytning til arrangementet.

- Fysisk aktivitet har både en preventiv og en rehabiliterende virkning, og golf er en fin måte å mosjonere på, sier Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Kreftforeningen er co-arrangør av Pink Cup.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.