Hall med sin første Majortriumf

Georgia Hall

Georgia Hall kan juble sammen med sin far, som også fungerer som caddie, etter å vunnet Brtish Open. (Foto: Getty Images). 

Georgia Hall sørget for enorm stemning da hun tok sin første Majorseier på hjemmebane i Womens British Open

Georgia Hall kan juble for sin første Majortittel etter å ha slått Pornanong Phatlum på målstreken i Womens British Open. I en utrolig spennende avslutning falt avgjørelsen på det 17. hullet da Phatlum gikk på en double bogey og Hall gikk opp i en tre slags ledelse med ett hull igjen. Og selv om det ble en bogey der for Hall hadde det lite å si. 

Selv om det før søndagens avgjørende runde var flere spillere som var i posisjon til å utfordre om turneringsseier var det egentlig kun Hall og Phatlum det handlet om. 
Siste paret ut hadde hele tiden flere slags ledelse ned til spillerene lenger ned på listen. Og Phatlum, som tok ledelsen i turneringen på dag to, var foran neste hele sisterunden. Først da Hall senket en nesten syv meter lang put for birdie på det 13. hullet var spillerne likt. Begge fikk birdie på det 15., men da Hall tok ledelsen etter sin birdie på hull nummer 16 oraknet det for Phatlum. En double Bogey var umulig å komme tilbake fra og Hall kunne kontrollere inn det 18. hullet til turneringsseier. 

Hall blir med det den tredje briten som vinner Womens British Open siden turneringen fikk Majorstatus i 2001. 

En av de første til å gratulere 22-åringen var Soheim Cup-kaptein, Suzann Pettersen. 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.