Halvorsen klar for andresteget

Halvorsen klar for andresteget

IMPONERER: Fjorårets juniornorgesmester, Andreas Halvorsen imponerer i USA. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

17 år gamle Andreas Halvorsen er klar for andresteget til Q-School-kvalifiseringen til amerikanske Web.com Tour.

Larvik-golferen har spilt stabil golf hele uken, og fortsatte i samme spor fredag. Med tre under par for dagen endte han ni under par totalt, ni bak vinneren Jeff Corr og godt innenfor kval-grensen.

 

Andresteget spilles over seks ulike turneringer fra 11. til 14. november og 18. til 21. november. Norsk Golf vet foreløpig ikke hvilken av disse turneringene Halvorsen velger.

 

Det tredje og siste maratonsteget, der det hele skal rundes av med seks runder, spilles 11. til 16. desember, der de 50 beste sikrer full kategori på Web.com Tour.
 

Henrik Bjørnstad kvalifiserte seg i 2006 til PGA-touren via Q-School som første nordmann noen sinne. For to år siden ble det imidlertid bestemt at Q-School kun skal gi kategori til Web.com Tour, nivået under PGA-touren.
 

Mens den vanligste karrierestigen for norske toppspillere de siste årene har vært idrettsgymnas i Norge, etterfulgt av college i USA før profflivet begynner, har Larvik GKs Andreas Halvorsen valgt å gå helt egne veier.
 

For ett år siden flyttet han alene til Florida, hvor han har kombinert golf og skole. På FCWT-touren har han vunnet hele åtte ganger, og også vunnet touren sammenlagt.
  

I sommer fortalte 17-åringen til Norsk Golf at han har bestemt seg for å ikke gå veien via college, og satse for fullt som proff.

 

 

 


 

 

 

Runde 3

 

Det lover bra med tanke på avansement til Q-School-trinn 2 for Andreas Halvorsen i den amerikanske Web.com Tour-kvalifiseringen.

17-åringen fra Larvik fortsetter å spille solid golf på St. Johns Golf & Country Club, og deler nå 13. plassen på seks under par med bare en runde igjen å spille.

 

Torsdag gjorde han tre birdies, to bogeys og resten par, og har syv slag opp til teten. Enda viktigere: Han har en luke på fem slag ned til spillerne utenfor kvalgrensen.

 

De 32 beste etter fredagens fjerderunde avanserer til andresteget i midten av november.

 

 


 

 

Runde 2

 

17 år gamle Andreas Halvorsen er i gang med den lange kvalifiseringsveien til Web.com Tour - nivået under PGA-touren. Han ligger godt plassert etter halvspilt førtesteg.

Larvik-golferen åpnet med en solid runde på fem under par (67) på St. Johns Golf & Country Club tirsdag, og delte 8. plassen to slag bak teten etter første runde.

 

Onsdag fulgte han opp med en runde på par, og selv om det førte til et fall fra 8. til 12. plass, ligger han fortsatt tre slag innenfor kvalgrensen til neste steg.

 

Halvorsen gjorde tre birdies, like mange bogeys og resten par på runden, og har fem slag opp til lederen Tyler Duncan.

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Unggutten Andreas Halvorsen er i gang med den lange kvalifiseringsveien til Web.com Tour - nivået under PGA-touren. Han ligger på 8. plass etter første runde.

 

Larvik-golferen åpnet med en solid runde på fem under par (67) på St. Johns Golf & Country Club, og deler 8. plassen to slag bak tet-trioen TJ Vogel, Ryan O´Rear og Evan Harmeling.

 

 

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.