Halvorsen med fin 15. plass

KLATRET: Andreas Halvorsen endte på en fin 15. plass i U16 EM i Italia, 32 plasser over der han innledet turneringen etter første runde. (Foto: Christian Døvle)

14 år gamle Andreas Halvorsen fortatte klatringen under siste dag av U16 EM i Italia.

Torsdag ble de to siste rundene av Italian U16 Championship spilt på Golf Club Biella Le Betulle i nord-Italia, og Larvik-golferen endte høyest plassert av de fire nordmennene som var med i turneringen. Med to avsluttende runder på 75 slag (+2) endte unggutten 11 over par totalt, 11 slag bak Renato Paratore som vant på hjemmebane. 

Halvorsen fikk en meget god start på andrerunden og lå to under par etter ni hull, men en strekning på fire bogeys på rad fra hull 12 til 15 ødela for det som kunne bli en meget god score. På det 17. skulle det bli nok en bogey, før han endelig senket birdie igjen på det siste hullet. 15. plassen han til slutt endte på er høyst godkjent, spesielt med tanke på at han lå på 47. plass etter første runde. Fire slag hadde han til slutt opp til en topp 10-plassering. 

Vi må ned på 30. plass for å finne neste nordmann på listen. Kristian Krogh Johannessen endte 18 over par etter å ha avsluttet med 77 og 78 slag. 

Hverken Jaran Ekeland Arnøy eller norsk-tyrkiske Emil Özeke klarte cuten.

 

Runde 2

Larvik-golferen lå på 47. plass før tirsdagens andrerunde av U16 EM i Italia, etter å ha innledet turneringen med en runde på syv over par. Onsdag hevet han spillet sitt betraktelig, noe som ga utslag i hans plassering på leaderboardet. Med en andrerunde på par (73) er han nå oppe på en delt 16. plass, kun seks slag bak danske Emil Søgård i tet med to runder igjen å spille.

Etter 17 spilte hull lå Halvorsen to over par for dagen etter å ha gjort fire bogeys og to birdies, før han avsluttet med en mesterlig eagle på det avsluttende par 5-hullet. Den gjør at han nå har kun ett slag opp til de fem spillerne som deler niendeplassen, sammenlignet med 28. plassen han hadde ligget på om det ikke hadde vært for eaglen.

På 28. plass ligger forøvrig Kristian Krogh Johannessen som var beste nordmann etter første runde. Hans 77-runde var ett slag bedre en åpningsrunden, noe som tok ham to plasser opp resultatlisten.

Vi må helt ned til en delt 119. plass for å finne tredje og siste nordmann i turneringen, 14 år gamle Jarand Ekeland Arnøy fra Fana GK. Hans 88 og 85-runder gjør at han ligger 27 over par totalt, med kun 12 spillere bak seg i feltet bestående av 132 gutter.

NB! Emil Özeke representerer Tyrkia, men har norsk statsborgerskap og spiller for Oppegaard Golfklubb. Han ligger 22 over par etter runder på 88 og 80 slag. Det gir ham en delt 105. plass.


Runde 1

Krogh Johannessen innledet turneringen med en runde på 78 slag, fem over banens par, og ligger med det på en 30. plass etter første runde. Hans seks bogeys og ene birde gjør at han er beste nordmann etter første runde.

To slag bak ham følger Larvik GKs Andreas Halvorsen på delt 47. plass, mens Jarand Ekeland Arnøy fikk en tung start på turneringen, og ligger langt nede på listene etter å ha gått på 88 slag. 

Spillerne er nå i gang med sine andrerunder.

 

Før turneringen.

Tirsdag slår den femte utgaven av Italian U16 Championship i gang på Golf Club Biella helt nord i Italia. Tre norske talenter stiller til start. Kristian Krogh Johannessen (16 år, Drammen GK), Andreas Halvorsen (14 år, Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (14 år, Fana GK) er med som Norges representanter.

Totalt stiller 132 gutter til start i slagturneringen, som spilles over fire runder.

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.