Halvorsen ute av Q-School-dansen

Halvorsen ute av Q-School-dansen

UREDD: Andreas Halvorsen bor alene i USA. Likevel ser det ut til at han dropper college. (Foto: Christian Døvle)

Andreas Halvorsen ser ut til å beholde amatørstatusen en stund til. Han ligger syv slag bak kval-grensen før siste runde av andretrinnet i Web.com Tour-kvalet.

Tirsdag startet det andre av totalt tre steg i Web.com Tour-kvalifiseringen for Andreas Halvorsen. Turneringen spilles over seks forskjellige baner, og Halvorsen er i aksjon på Southern Hills Plantation Club i Florida. I konkurranse med PGA Tour-veteraner som Arjun Atwal, Daniel Chopra og Frank Lickliter, skal han som eneste nordmann forsøke å bli en av de 19 spillerne som avanserer til finalen neste måned.

 

Halvorsen åpnet tirsdag med en runde på to over par. Onsdag fulgte han opp med en runde på en under par, og lå med det på delt 58. plass etter halvspilt turnering. 

 

17-åringen var torsdag avhengig av å gå lavt for å melde seg på i kampen om en finalebillett, men klarte "bare" en runde på par. Med tre birdies og like mange bogeys, klatret han tre plasser, og ligger fortsatt en over par sammenlagt. Dermed har han nå syv slag opp til den viktige topp-19-plasseringen, og er avhengig av et lite mirakel på fredag om han skal nå finalen.

 

Halvorsen sa før turneringen at han vil forbli amatør, dersom han ikke klarer Web.com Tour-kortet. 

 

Det tredje og siste maratonsteget av Q-School-kvalifiseringen spilles 11. til 16. desember. Der vil de 50 beste etter seks runder sikre full kategori på Web.com Tour.

 

Henrik Bjørnstad kvalifiserte seg i 2006 til PGA-touren via Q-School som første og eneste nordmann noensinne. For to år siden ble det imidlertid bestemt at Q-School kun skal gi kategori til Web.com Tour, nivået under PGA-touren.

 

 

Ut av boksen

 

Mens den vanligste karrierestigen for norske toppspillere de siste årene har vært idrettsgymnas i Norge, etterfulgt av college i USA før profflivet begynner, har Larvik GKs Andreas Halvorsen valgt å gå helt egne veier.

 

For ett år siden flyttet han alene til Florida, hvor han har kombinert golf og skole ved Tom Burnett Golf Academy. På FCWT-touren har han vunnet hele åtte ganger, og også vunnet touren sammenlagt.
  

I sommer fortalte 17-åringen til Norsk Golf at han har bestemt seg for å ikke gå veien via college, og satse for fullt som proff.

 

 

Endret syn

 

Nå avslører han at han har takket nei til nærmere 20 collegetilbud.

 

– Det er veldig vanlig for norske spillere å gå college. Da jeg vokste opp, var det et at mine store mål. Jeg husker godt hvor ekstatisk jeg var da jeg fikk min første e-post fra et amerikansk college. Men synet mitt på collegegolf har endret seg siden jeg flyttet til USA. Det føles som om jeg har alt jeg trenger der jeg bor nå, og jeg føler ikke behov for college, sier Halvorsen i et intervju med Golfweek.com.

 

Les også: Norges store proff-dilemma 

 

Fra før er det allerede kjent at landslagskollega Kristian Krogh Johannessen også bryter med trenden og dropper college.

 

– Jeg vet hvor viktig skolen er, men jeg tror ikke jeg ville være interessert nok i å klare å prestere bra på begge områder samtidig, sier Halvorsen til Golfweek.

 

Les også: Halvorsen går egne veier

 

 

 

 

LEADERBOARD
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.