Halvt haugesunder til PGA-touren

HALVT NORSK: Erik Høie Compton har norsk blod, og er kvalifisert for spill på verdens gjeveste golftour i 2012. (Foto: All Over Press)

Erik Høie Compton blir et interessant navn å følge på neste års PGA-tour.

Henrik Bjørnstad ble i 2006 den første norske golferen til å kvalifisere seg til spill på den amerikanske PGA-touren. I slutten av fjorårssesongen la han opp, men nå kan vi i hvertfall trøste oss med å ha en halvt nordmann på neste års PGA-tour.

Erik Høie Compton ligger på 13. plass på årets pengeliste på Nationwide-touren, nivået under PGA-touren. Comptons mor er fra Haugesund, og han er nå sikret å havne blant de 25 som sikrer tour-kortet for neste år. Det har norsk-amerikaneren klart gjennom å notere seg for tre topp ti-plasseringer samt en seier i løpet av 2011-sesongen.

- Å se han der oppe var helt spesielt. Det var tårer rundt hele bordet, sa faren Peter til CBS da sønnen sikret kortet søndag med sin 18. plass i Nationwide Tour Championship.

31 år gamle Compton, har tidligere gjennomgått to hjertetransplantasjoner, er født og oppvokst i Florida, og har tilbrakt somrene hos familien på hytta ved Sørvåg i Tysvær i følge Haugesund Avis.

Han har norsk pass, og kunne vært norsk representant i OL i Rio de Janeiro i 2016, men NGF har enn så lenge ikke klart å overtale ham.

Ville du hatt Compton med på OL-laget? Bruk kommentarfeltet under og del din mening.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.