Han er årets nykommer

FOR EN DEBUTSESONG: Matteo Manassero har tatt enorme skritt i sin første sesong som profesjonell golfspiller. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Årets store positive unge overraskelse kommer fra Italia.

Og det er kanskje ingen overraskelse at det ble Matteo Manassero, 17-åringen som ble profesjonell etter Masters i april og som noen måneder senere gikk hen og vant sin første turnering (Castello Masters) på Europatouren. Da var han bare 17 år og 188 dager gammel.

Selv om Manassero bare deltok i den siste biten av sesongen, endte han på 31. plass på Race to Dubai. Han ble også den yngste amatøren til å delta i Masters, og den yngste spilleren til å klare cuten.

Etter å ha blitt presentert med Sir Henry Cotton-trofeet, sa unggutten:

- Jeg hadde aldri forventet å vinne så raskt. Å vinne årets nykommer-prisen er en perfekt måte å avslutte min første sesong som profesjonell på. Det er en veldig spesiell pris, fordi du bare får én sjanse til å vinne den. Og når du ser på andre utrolige spillere som har vunnet den i fortiden, og du ser hvor viktige disse spillerne har vært i golfens historie, er det veldig spennende å få ens eget navn gravert inn ved siden av deres.

Manassero håper han kan følge i Martin Kaymers fotspor. Kaymer ble årets nykommer for tre år siden. Denne sesongen har han vært best i Europa.

Kilde: golf365.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.