- Han gjør det ikke for pengene

- Han gjør det ikke for pengene

IKKE FOR PENGENE: Graeme McDowell tror ikke penger er det første McIlroy tenker på når han skal velge ny leverandør av utstyr. (Foto: All Over Press)

Graeme McDowell sier Nike må kunne tilby høy kvalitet på utstyret for at hans landsmann Rory McIlroy skal vurdere en overgang.

McDowell insisterer på at McIlroy ikke signerer en megaavtale med Nike bare for pengene. Verdenseneren har allerede bekreftet at Titleist-kontrakten som utløper 31. desember ikke forlenges. Stadig mer peker på at han nå blir Nike Golfs nye ansikt utad, i en avtale som er rapportert å være åttesifret fordelt på ti år.

Men "G-Mac" tror hans bestekompis ikke bare tenker på pengene når han skifter utstyrsleverandør.

- Da jeg byttet fra Callaway til Srixon/Cleveland fikk jeg mange kommentarer, men det var ikke pengene som avgjorde det, og det ville vært veldig korttenkt av meg å bytte utstyrsleverandør bare for pengene, sier McDowell i et intervju med Daily Record.

Les også: McIlroys nye driver?

- Det du gjør på golfbanen er mye viktigere enn hvor mye penger du tjener utenfor. Det viktigste er at man presterer på banen, og jeg ville aldri gått til et selskap som produserer dårligere utstyr. Uansett hvem Rory kommer til å dra til, blir det noen som har en viss standard på utstyret. Han kommer ikke til å dra dit om han ikke liker køllene, og føler det er noe han ikke kan konkurrere med.

- Rory er bare 23. Han har 20 år igjen hvor han skal prøve å vinne majorer, så han kommer ikke til å skifte til en dårligere kølleprodusent, fastslår McDowell.

Sir Nick Faldo gikk tidligere denne uken ut og sa at det er "risikabelt" av McIlroy å bytte køller. McDowell sier seg uenig i det utsagnet.

- Alt handler om å få en bra kombinasjon med driveren og ballen. En kar som Rory, som er ekstremt talentfull og potensielt en av tidenes beste, kommer til å håndtere det.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.