Han er kapteinens sikreste valg

Han er kapteinens sikreste valg

Ifølge statistikken er Sergio Garcia mannen som Europa-kaptein Jose Maria Olazabal kan stole på, når par-patchene starter fredag.

Spanjolen taper aldri en match i Ryder Cup.

Treningsrundene uken før Ryder Cup er ofte en sterk indiktator på hvem som kommer til å spille på lag, når fourball- og foursome-matchene i Ryder Cup begynner fredag.
 
Etter alt å dømme, kommer Luke Donald og Sergio Garcia til å spille på lag den første dagen i foursome-matchen.
Det er vanligvis en suksessoppskrift.
Ryder Cup-duoen har spilt på lag i foursome og fourball fire ganger. Hver gang har det endt med seier. 
Donald og Garcia vant to av to mulige i 2004 og gjentok bedriften to år senere i Irland.
 
 
Engelskmannen har perfekt statistikk i foursome (2 spillere på lag slår annethvert slag) og sammen med Poulter og Lee Westwood vant han to matcher for to år siden, da Garcia ikke deltok. 
 
Spanjolen er enda bedre i Ryder Cup sammenheng. Han har vunnet åtte av ni foursome-matcher siden han var med for første gang som 19-åring i Boston i 1999. Den siste endte uavgjort.
 
Garcia er beskjeden på spørsmål om hvorfor han alltid spiller så bra i lagspill.
- Jeg har klart å passe fint sammen med de partnerne jeg har hatt. Det er ingen store hemmeligheter bak prestasjonene. Det handler bare om å spille bra i de riktige situasjonene. Foursome er det vanskeligeste formatet vi spiller, så jeg tror det viktigste er å være komfortabel med den du spiller på lag med, sier han. 
 
 
Når det gjelder fourball-matchene kan det ut fra treningsrundene se ut til at Rory McIlroy kommer på lag med Graeme Mcdowell, og Paul Lawrie har trent fourball med Sergio Garcia.
 
Den første dagen trente Lee Westwood og Luke Donald fourball på Medinah Country Club.
Da spilte de en treningsmatch mot Ian Poulter og Justin Rose, og kom inn på imponerende 59 slag, 13 under par. (Fourball spilles av fire spillere samtidig, med to på hvert lag. Alle spillerne spiller på hver sin ball, men kun det beste resultatet innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende.)
Det ser med andre ord ut som at flere av europeerne nok en gang har funnet formen, rett før Ryder Cup starter. 
 
 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.