Hanson klar for Ryder Cup

GREIDE DET: Peter Hanson klarte det han kom til Tsjekkia for å klare: å kvalifisere seg til Ryder Cup. (Foto: Warren Little, Getty Images)

For en dramatikk det ble i Czech Open. Og for en iskald svenske.

Peter Hanson er klar for Colin Montgomeries Ryder Cup-lag, etter at han gikk til topps i Czech Open søndag ettermiddag. Han vant etter et omspill der han senket en herlig seksmetersputt på det andre omspillshullet.

Men svensken gjorde det adskillig mer dramatisk for seg selv enn nødvendig. Han ledet turneringen med fire slag før den avgjørende runden, men pådro seg raskt tre bogeys i løpet av de fire første hullene. Og bakfra kom Gary Boyd og Paul Lawrie stormende med sine 66-runder.

Hanson hentet seg noe inn, men gikk sisterunden to over par. Dermed ble det altså omspill, som han vant.

Spesielt imponerende er det å vinne når man tenker over at Hanson var nødt til å gjøre akkurat det for å vippe Paul Casey ut av den siste plassen på RC-laget. Engelskmannen er nå avhengig av å få et wild card av Monty. Det er også spillere som Justin Rose, Padraig Harrington og Luke Donald. Minst en av dem er nødt til å bli skuffet, siden Monty bare har tre wild cards tilgjengelig.

For Eirik Tage Johansens del ble det en ørliten opptur med søndagens spill. Han avsluttet en over par, hvilket betydde en delt 35. plass. Det ga ham 13.600 euro.

Hanson fikk for øvrig 333.330 euro for sin seier.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.