Hanson skjønner ingenting

FORSTÅR IKKE: Peter Hanson, som per dags dato er inne på Ryder Cup-laget, forstår ikke hvorfor spillerne rett utenfor topp ni ikke deltar i Johnnie Walker Championship denne uken. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Vill dom inte spela Ryder Cup, eller?

Peter Hanson klarte det han måtte klare sist uke for å komme med på Ryder Cup-laget. Han måtte vinne Czech Open.

Det vil si: hans deltakelse er ikke helt spikret ennå. Det gjenstår en turnering der spillerne kan sanke Ryder Cup-poeng - Johnnie Walker Championship - men flere av utfordrerne til laget har valgt å bli værende i USA for FedEx-sluttspillet.

Burde vært der
Det skjønner ikke Peter Hanson helt.

- Hvis du virkelig vil komme med på laget, og hvis du er så nærme, så bør du være her og spille, sa svensken kort tid etter at han ankom Gleneagles, der ukens turnering på Europatouren går av stabelen.

32-åringen klatret fra 15. til åttendeplass på Ryder Cup-listen takket være seieren i Czech Open, og det er de ni øverste som er automatisk kvalifisert. Som en følge av Hansons seier ble Paul Casey dyttet ut fra topp ni.

Med topp fem-plassering i Johnnie Walker Championship kunne både Casey og Padraig Harrington kvalifisert seg inn på laget. Luke Donald kunne med seier også vært sikret en plass. Men alle deltar i The Barclays i USA isteden denne uken. Justin Rose, som også er avhengig av et wild card fra kaptein Colin Montgomerie, er heller ikke å finne på Gleneagles.

- Dette er ikke vanskelig. Det er mer eller mindre umulig, sa Montgomerie om valget han er nødt til å ta innen søndag.

Spennende
Med så mange spillerne avhengig av en hyggelig telefon fra Monty, tror ikke Hanson at han har noen sjanse til å få et wild card dersom han skulle falle ut av topp ni. Miguel Angel Jiménez' beslutning om å komme til Gleneagles likevel, betyr at han passerer Hanson med en topp 14-plassering. Om det skulle skje, må likevel Ross McGowan eller Simon Dyson vinne denne uken for å skyve ut Hanson.

Og for å gjøre det hele litt ekstra interessant: Hanson spiller sammen med Simon Dyson og Alvaro Quiros i de to første rundene denne uken. Sistnevnte kan skyve ut Jiménez fra topp ni med seier.

McGowan, på sin side, spiller med Jiménez og Edoardo Molinari.

Monty skuffet?
Selv om Montgomerie sier han forstår årsakene til hvorfor Casey, Harrington og Donald har valgt å bli i USA, er det antakelig en stor skuffelse for ham at de ikke deltar i Skottland denne uken. Før Johnnie Walker Championship i fjor sa Monty:

- Det kommer til å bli en vanvittig turnering her neste år. Du kommer til å se spillerne mellom 5. og 25. plass på poenglisten spille her. Jeg trenger ikke engang spørre dem.

Og før Wales Open på Celtic Manor for to måneder siden, en annen turnering der startfeltet ikke var like sterkt som Monty hadde håpet, sa skotten om denne ukens turnering:

- Jeg ønsker å se dem vise støtte for europeisk golf og Europatouren. Jeg blir veldig, veldig overrasket hvis de ikke kommer. Jeg er overbevist om at jeg har om lag åtte kandidater til tre plasser. Du kan regne med at de åtte spiller på Gleneagles. De kommer til å være der.

Det gjør de altså ikke. Ikke alle, i det minste.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.