- Håper det blir et høydepunkt

MÅ BEVISE: Padraig Harrington vil ha alles øyne rettet mot seg under Ryder Cup i begynnelsen av neste måned. (Foto: Phil Inglis, Getty Images)

For Padraig Harrington er Ryder Cup-press en bra ting.

For første gang har Padraig Harrington vært avhengig av et wild card for å komme med i Ryder Cup.

Det plager ikke iren.

Utenfor topp 20
Tvert imot, han gleder seg til å bevise alle skeptikerne at han fremdeles kan. Harrington ble nemlig tatt ut på bekostning av blant andre Justin Rose og Paul Casey, to spillere som har vist betydelig bedre form enn Harrington det siste året. Iren har ikke vunnet på over to år, og for første gang på over fire år er han utenfor topp 20 på verdensrankingen.

- Når du blir tatt ut, så havner du under lupen i større grad. Du har noe å bevise. På mange måter forsøker du å rettferdiggjøre uttaket. Det er definitivt mer press, men press bringer med seg mer adrenalin, mer nerver, mer fokus.

Men selv om det føles annerledes denne gangen, plager det ham ikke.

- Jeg prøver å holde meg selv tilbake, og jeg er opprømt over at det snart skal begynne. Du blir fortalt at du må være der på mandag den uken Ryder Cup begynner, og jeg sa "herlig, jeg er klar", mens for to år siden tenkte jeg: "det var tidlig. Må jeg virkelig være der på mandag?"

Harrington er klar for alt.

- Du vil være der ekstra tidlig, ta det ekstra skrittet. Sist gang var jeg sliten, og jeg ønsket å gjøre tingene på min egen måte.

Så ble det også bare et halvt poeng på Harrington da USA slo Europa på Valhalla.

Erfaring
- Jeg håper Ryder Cup blir høydepunktet for meg i år. Jeg jobber mot det.

Han mener det ikke er noe som skulle tilsi at han ikke skulle bli tatt ut, med tanke på erfaringen han bringer inn i et lag som huser seks nykommere i Ryder Cup-sammenheng.

Harrington varmer for øvrig opp til Ryder Cup med å spille Vivendi Cup i Paris i neste uke.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.