Håper å unngå en Campbell

VANT I FJOR: Stewart Cink er spent på om han kan klare å forsvare tittelen sin fra The Open i fjor. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Stewart Cink har ikke vunnet siden han vant The Open i fjor.

De fleste hadde nok håpet at legenden Tom Watson skulle vinne omspillet mot Stewart Cink i fjorårets British Open. Slik gikk det ikke. Cink vant, og tok med det sin første - og hittil eneste - majortittel.

Aldri noen bør
Det har medført flere medieoppdrag. Han blir gjenkjent litt oftere. Men å endelig vinne en major etter mange forsøk var aldri noen lettelse for Stewart Cink.

- Jeg tenkte ikke så mye på om jeg kom til å vinne en major eller ikke i løpet av min karriere. Det føltes ikke som om en enorm bør var blitt løftet fra mine skuldre, fordi jeg følte ikke at det var noen vekt der til å begynne med.

Seieren har imidlertid forandret ham.

- Det har definitivt endret måten jeg tenker på i forhold til turneringer. Jeg føler at hvis jeg kan komme i posisjon til å vinne, så kan jeg ta i bruk erfaringen og det jeg lærte på Turnberry i fjor, mener han.

Cink har ikke vunnet siden den dagen i juli i fjor. Han har bare én topp ti-plassering på sine åtte siste turneringer. Tre totalt denne sesongen. Nå håper han at han ikke blir en engangsvinner. Slik som Michael Campbell, for eksempel.

Har potensial
- Hvis jeg aldri vinner en turnering igjen - vil jeg bli fornøyd med hva jeg har gjort? Jeg kunne tenke meg å vinne mye mer, og jeg føler at jeg definitivt har potensial til å kunne gjøre det. Både vanlige turneringer og majors.

Stewart Cink går i ball med Ernie Els og Ian Poulter for sine to første runder på Old Course.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.