Håpet svinner for Kaymer

SKJER NEPPE DENNE UKEN: Martin Kaymer må få noe til skje i helgen om han skal klare å bli nummer én på verdensrankingen. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Martin Kaymers sjanser til å bli nummer én i verden, blir stadig mindre.

Tyskeren, som har vunnet de tre siste turneringene han har stilt opp i (med unntak av PGA Grand Slam of Golf, som Ernie Els gikk seirende ut av), kan innta førsteplassen på verdensrankingen denne uken. Men da må han bli nummer en eller to i Andalucia Masters, noe som etter to runders spill virker fjernt for den sympatiske spilleren.

Kaymer er 11 slag etter ledende Graeme McDowell etter 36 hull, og slik nordiren spiller for tiden, virker han vanskelig å ta igjen.

Det betyr i klartekst at Lee Westwood kommer til å innta førsteplassen mandag.

Kaymer har notert seg for unormalt mange bogeys til han å være denne uken. Fredag var han en under par på runden sin etter sju hull, men han mistet slag både på det niende, fjortende, sekstende og attende hullet.

McDowell leder to slag foran Gareth Maybin, med svenske Niclas Fasth ytterligere to slag etter. Fasth, som gikk på 66 slag fredag, jager sin første seier på Europatouren siden 2007.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.