- Har aldri vært så nervøs

VILLE JUBELSCENER: Europeerne visste hvordan de skulle feire seieren mandag ettermiddag. (ALLE FOTO: Getty Images)

Graeme McDowell har aldri kjent noe liknende. Se de elleville jubelbildene.

Nordiren ble den store helten da han sikret Europa det avgjørende poenget i den uhyre spennende Ryder Cup-duellen mot USA.

- Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, innrømmet han etterpå.

Kampen mot Hunter Mahan var den siste av mandagens tolv singelkamper, og for første siden 1991 var det den som skulle vise seg å bli den avgjørende.

Og det var trolig birdieputten på det 16. hullet som knekte Mahan, som slo et dårlig utslag på det 17. hullet, og fulgte opp med å døffe chippen inn mot greenen. Alt McDowell da trengte å gjøre, var å rulle sin putt så nærme hullet som mulig.

Og det klarte han.

- Dette er galskap. Jeg prøvde å gjøre det for lagkameratene mine, for fansen, for caddiene, for Europa og for Monty. Og vi prøvde alle å vinne for Seve Ballesteros også. Det er så mye press, og dette er en spesiell følelse. Det finnes ingenting som kan matche det.

McDowell var storfornøyd med Colin Montgomerie som kaptein.

- Han var fantastisk. Han har vært klar for dette i to år.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.