Har Donald ødelagt for seg selv?

NÆRSPILL I ORDEN: Luke Donald gikk fem under par på Augustas par 3-bane (ni hull) onsdag. (Foto: Harry How, Getty Images)

Det er ikke alltid en fordel å vinne.

Luke Donald har hatt en kjempesesong så langt. Han har vunnet en turnering allerede, og nærspillet hans er skarpere enn noen sinne. Det fikk publikum under den tradisjonelle par 3-turneringen dagen før Masters begynner, merke onsdag ettermiddag. Engelskmannen gikk fem under par på ni hull, og vant turneringen med ett slag foran Angel Cabrera og Raymond Floyd - to tidligere vinnere på Augusta.

Men det er som regel problemer knyttet til å vinne akkurat par 3-turneringen. Ingen som har gjort det før i turneringens 61-årige historie, har gått hen og vunnet hovedturneringen.

Par tre-turneringen er en avslappet turnering der tonen er løs og ledig hele veien igjennom. Arnold Palmer, Jack Nicklaus og Gary Player gikk for eksempel i en ball, og latteren satt løst. Spillernes barn var i noen tilfeller caddie, mens andre barn fulgte etter med hver sine miniatyrkøller i hendene. Ian Poulter hadde sin mor som caddie, mens Zach Johnson hadde tennisspilleren Andy Roddick på bagen.

P.S. Craig "The Walrus" Stadler skjøt for øvrig et ess på det første hullet.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.