Har du meldt på lag i Golfliga?

LAGSPILL: Det er ingen hverken øvre eller nedre handicap-grense for å delta i Golfliga.

Suksessen Golfliga er tilbake. Lag et lag sammen med venner! Fristen er 3. mai.

Et av målene med Golfliga er å få flere til å spille mer golf. Konkurransetilbudet er rettet mot den vanlige golferen, og gir muligheten til å konkurrere sammen med venner, kolleger eller andre mot nye bekjentskaper på også andre baner enn sin egen.

160 lag deltok i fjorårets Golfliga, og tilbameldingene har strømmet på underveis i sesongen og i etterkant. Kommentarer som “utrolig morsomt å spille matchspill,” “blir garantert med til neste år” og “strålende sosialt tilbud” har flommet inn via spørreundersøkelser, mail og telefon hos NGF.

Noen utbedringer har det likevel vært rom for, og med disse endringene i hus, har Thore Wilhelmsen i NGF tro på at populariteten omkring Golfliga stadig vil øke.

– Vi må gi det litt tid. Det tar mange år å bygge opp et nytt og annerledes konkurransetilbud som alle norske golfere kan delta i. Mange har sagt at de skulle ønske klubbene hadde vært flinkere til å gjøre medlemmene oppmerksomme på tilbudet.

Det er ingen hverken øvre eller nedre handicap-grense for å delta i Golfliga. Hovedprinsippet er at du spiller på lag med dem du vil. Hvert lag kan bestå av fire spillere og to reserver, men man kan spille en kamp uten å være fulltallig og likevel vinne.

Et særlig positivt innspill for mange er at Golfliga tar i bruk matchformatet, som de aller fleste ikke gjør ellers. Vanlig stableford blir kjedelig i lengden, og man blir ofte opphengt i poengene man ikke får istedet for å kose seg med spillet.

Golfliga er delt i to. I fjor viste det seg at de som hadde spilt en stund meldte seg på i Golfliga 1 hvor det er et noe mer sportslig fokus. De med mindre erfaring deltok i Golfliga 2 hvor det sosiale er viktigere. Golfliga passer dermed for alle.

– Nå gjelder det å fortsette med å spre budskapet rundt på klubbene og blant kollegene på jobben. En oppfordring til klubbene er å få samarbeidspartnerne til å stille lag sammen med dem. Og vi i NGF skal fortsette med å jobbe for at så mange som mulig vil delta i dette morsomme seriespillet for vennelag, avslutter Thore Wilhelmsen.

For mer info om Golfliga og blogg til fjorårets deltakere, sjekk www.golfliga.no.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.