- Har ikke oppnådd noe som helst

UMÅTELIG POPULÆR: Tommy "Two Gloves" Gainey har fått mange fans både denne uka og i løpet av årets sesong på PGA-touren. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Han sliter med utslagene, treffer ikke ballen bra og sliter med et vondt håndledd. Men Tommy Gainey leder for det.

Og ikke bare leder han. Den karismatiske amerikaneren har notert seg for en av de beste scorene i Wyndham Championships historie etter to runder. Han åpnet med sju under par, og var to slag dårligere på fredag. Det betyr at han er 12 under par etter 36 hull, og han leder med tre slag ned til nærmeste konkurrenter - en gjeng som består av Ernie Els (66), Webb Simpson (65), Stuart Appleby (67) og Daniel Summerhays (65). Like etter følger Jim Furyk (67), Alexandre Rocha (66), Paul Casey (67) og Retief Goosen (65).

Gainey er med andre ord på god vei mot sin første tittel på PGA-touren.

- Jeg slo ballen dårligere i dag enn i går ut fra tee. Jernene mine var også dårligere. Det er vanskelig å gjøre birdies når du havner i roughen hele tiden, og jo hardere du må slå for å få ballen ut av roughen, jo mer smerte fører det til i håndleddet mitt, oppsummerte mannen fra South Carolina.

Men han putter som en Gud. Uansett er han klar på at han ennå ikke har oppnådd noe som helst.

- Det eneste jeg har klart, er å sette meg selv i en god posisjon inn mot helgen. Mye kan fortsatt skje på en dag. Og to dager - det er en evighet i en golfturnering, forklarte han.

Wyndham Championship er siste sjanse for spillerne til å kvalifisere seg til årets FedExCup-sluttspill. For spillere som blant andre Ernie Els, Paul Casey og Padraig Harrington betyr det at de er nødt å levere. Trioen er alle med i helgens spill.

Sluttspillet begynner neste uke med The Barclays.

P.S Derek Lamely klarte verken cuten eller en plass i sluttspillet, men han har sikret seg et godt plaster på såret takket være esset han slo på banens 16. hull fredag. Turneringens sponsor gir ham dermed gratis ferie resten av livet.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.