– Har ikke sett på de nye reglene

– Har ikke sett på de nye reglene

Dustin Johnson var relativt uforberedt på regelendringene før 2019s første turnering på PGA Touren (Foto: Getty Images)

Dustin Johnson har ikke tatt regelendringene så veldig alvorlig: – Jeg kommer til å ta en titt på dem!

Da Dustin Johnson ble spurt om han var oppdatert på regelendringene i golfen før PGA Tourens første turnering i 2019, fikk svaret hans pressekorpset til å le:

– Jeg skal se på det senere i dag, sa spilleren som for øyeblikket er ranket som nummer tre i verden.

– Jeg fikk en tour-representant til å printe ut regelendringene for meg før turneringen; Jeg skal se på dem litt senere i dag, sa Johnson før PGA Tour-turneringen tok til på Hawaii i går. 

Det er gjort en rekke betydelige endringer i golfreglene før denne sesongen. Blant annet har spillerne nå lov til å fikse spikemerker i puttelinjen, ta prøvesvinger og grunne køllen i straffeområder (tidligere kalt sidevann- og vannhindere journ. anm.) og putte med flagget i. Om de ønsker. Men Johnson har ikke brukt juleferien på å lese seg opp på de nye reglene.

«Hvordan kommer de nye reglene til å påvirke deg?», spurte pressekorpset på Hawaii.

– Jeg vet ikke, sa Johnson til rungende latter fra pressen.

Det er kanskje litt spesielt med tanke på at nettopp Dustin Johnson tapte PGA Championship fordi han ikke hadde lest seg opp på de lokale reglene på Whistling Straits tilbake i 2010.

Men sesongen er ennå ung, og DJ vil nok ha regelendringene på stell om ikke lenge.

NB! Årets første PGA Tour-turnering gikk av stabelen på Hawaii torsdag. Se høydepunktene fra dag én av Sentry Tournament of Champions under.

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.