Har ikke troen på Tiger

STRESS: Nick Faldo ser på stress som hovedårsak til Tigers skadeproblemer, og har liten tro på at han kan ta igjen Jack Nicklaus sin major-rekord. (Foto: All Over Press)

Nick Faldo har ikke noe tro på at Tiger Woods klarer å slå Jack Nicklaus sin rekord på 18 majortitler.

I et telefonintervju med den canadiske avisen Montreal Gazette sier Nick Faldo, som selv har vunnet seks major-titler, at Tiger sin sjans til å ta igjen Jack Nicklaus sin major-rekord har nå seilt forbi.

- Personlig tror jeg det, og jeg var en av de første til å si det rett etter at alt skjedde, mens han prøvde å komme tilbake til fjorårets Masters.

I følge Faldo sliter han fortsatt mentalt etter den mildt sagt offentlige skilsmissen, og at den nye mediehverdagen med sosiale medier ikke hjelper.

- Mentalt er han faktisk en ganske følsom fyr. Spesielt til kommentarer og kritikk som vi kommer med. Jeg tror måten folk har kommunisert på globalt er noe han har måttet jobbe med å takle. Det finnes ingenting bedre enn å dra på golfbanen og ikke ha noe å tenke på, men jeg tror konsentrasjonen hans må være helt ødelagt. Telefoner som ringer hele døgnet, og han har mye andre ting å tenke på enn golf.

Faldo mener også at stress er hovedårsaken til Tigers skadeproblemer den siste tiden.

- Når du er stresset sier kroppen til slutt fra, uavhengig om det er fysisk eller psykisk stress. Alt dette henger sammen. To sesonger med golf har gått, og han har ikke vært i «komfort-modus» på to år. Selv når han kommer tilbake til Presidents Cup vil han ikke være komfortabel. Pressen kommer til å stille kritiske spørsmål - bør han være der eller bør han ikke?, avslutter Faldo overfor Montreal Gazette.

Det er en kjentsak at forholdet mellom Faldo og Tiger er noe anspent. I 2005 kritiserte Faldo svingen til Tiger, og da sistnevnte ble spurt om hva han syntes om engelskmannen svarte han «vi prater i grunn ikke med hverandre». Året etter gikk de i ball sammen under de to første rundene av The Open på Royal Liverpool, en turnering Tiger til slutt vant. Men det var tydelig at praten ikke akkurat satt løst mellom de to.

Og Faldos ferske kommentarer gjør nok ikke forholdet mellom de to noe mindre anspent fremover.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.