- Har mer treningsgrunnlag enn jeg hadde i Sør-Afrika

KLAR IGJEN: Neste uke slår Knut Børsheim ut på sin første Europatour-turnering på over to måneder. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim er klar for spill på Europatouren igjen, og føler seg mer forberedt enn sist. Onsdag lanserer han sin egen nettside.

Det forteller han i et intervju med ba.no tirsdag. 

 

Neste uke slår Open de Andalucia Costa del Sol i gang på Aloha GC i Spania, hvilket blir Børsheims første turnering siden han misset cuten i Joburg Open i Sør-Afrika 13. januar.

 

Den gang kom han rett fra ferie hjemme i Norge, en ferie han selv tidligere har sagt var viktig for ham får å begynne sesongen med fulladede batterier. Som vi alle husker ble fjorårssesongen hans rundet av med den beinharde Q-school-kvalifiseringen, der han sikret Europatour-kortet med en imponerende 7. plass.

 

- Nå har jeg litt mer turneringsgrunnlagg enn jeg hadde i Sør-Afrika. Da kom jeg rett fra ferie. Jeg følger jeg har mye mer kontroll på spillet mitt nå. Jeg spiller bra, så vet jeg det er mulig å kjempe i toppen. Det er det jeg jobber for - å få kjenne litt på det å ligge i toppen, sier han til ba.no.

 

Og det er topplasseringer han kommer til å trenge denne sesongen. Med begrensede muligheter til spill, er det viktig å ta vare på de få mulighetene man har. Til våren vil Europatouren re-ranke sine spillere - da får alle spillerne på touren en ny kategori basert på hvordan de har prestert tidlig i sesongen. Ønsker man å få spille mange turneringer senere på året, er det viktig å ikke falle for langt unna innen den tid.

 

- Det hadde vært deilig (med en bra plassering journ. anm.), for foreløpig har sesongen blitt opphakket. Det hadde hjulpet veldig på selvtilliten å fått "en flying start". Det er derfor jeg trener veldig hardt nå. Jeg får bare se om jeg klarer å få det til. Ingenting hadde vært så deilig som det, sier han til Bergensavisen.

 

Han røper samtidig at han i dag vil slippe sin nye hjemmeside. Fra før har han vært aktiv både på Twitter og Facebook. På nettsiden spår han at det blir rundt en artikkel i uken.

 

NB! Børsheim har nå fått på plass en ny sponsor. Fra nå av skal han gå ikledd klær fra Conte of Florence. Dette bildet la han ut på sin Facebook-profil tirsdag.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.