Hårete mål for Kenny Perry

HOLDER KOKEN: Kenny Perry er en å regne med i helgens Travelers Championship. (Foto: Jeff Gross, Getty Images)

Selv i en alder av snart 50, setter Kenny Perry seg fortsatt hårete mål.

På begynnelsen av 2009-sesongen sa Kenny Perry: "dere tror kanskje jeg er gal, men jeg ønsker å vinne 20 titler".

Da hadde han "bare" vunnet 12. Men så vant han to turneringer, var i omspill om en tredje (Masters), og det var ingen som kunne si noe på evnene hans. I august fyller han 50 år, og selv om tiden definitivt jobber mot ham, er 20 titler fortsatt målet til Kenny Perry.

Nødt til å ha mål
- Jeg sa den gangen at målet sannsynligvis var urealistisk, men du er nødt til å ha mål. Du trenger å ha noe som motiverer deg og som holder deg gående, sier han til pgatour.com.

Det var den motivasjonen som fikk Perry til å hyre inn en personlig trener, kvitte seg med 15 kilo og fortsette jakten på sitt magiske nummer.

- Da jeg kom tilbake fra juleferien, følte jeg meg gammel, trøtt og kraftløs. Jeg sa til meg selv at hvis jeg skal konkurrere her ute i fortsettelsen, så må jeg forandre meg. Vi kommer til å kjempe oss igjennom dette året og se hvordan det går, sier Perry.

Det har ikke gått helt etter planen så langt. Han har bare en topp ti-plassering i år, og han har slitt både med drivingen og puttingen. Han har også slitt med en vond albue og et vondt kne. Men - i de fire siste turneringene er han blitt blant de 17 beste i to av dem.

Regjerende mester
- Jeg har forandret måten jeg tenker på. Golfen min forandrer seg også, sier Perry, som også har byttet ut store deler av køllesortimentet i bagen.

- Jernene mine var veldig bra i forrige uke. Jeg hadde ballflukten min igjen. Lengden var også tilbake.

Denne uken spiller han i Travelers Championship på PGA-touren, en turnering han er regjerende mester i.

Kenny Perry er den høyest rangerte på lista over mest inntjente penger i karrieren på PGA-touren uten en majorseier. Han har to andreplasser, PGA Championship i 1996 og Masters i 2009, begge tapt i omspill om seieren.

Kilde: pgatour.com/wikipedia
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.