Harrington føler presset

BRA START: Padraig Harrington har fått en god start i Vivendi Cup. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

For Padraig Harrington dreier det ikke bare om å bevise at han fortjener Ryder Cup-plassen.

Iren er på plass i Frankrike denne uken for Vivendi Cup, uken før Ryder Cup tar til. Han ville vært umenneskelig hvis ikke all viraken rundt Colin Montgomeries kontroversielle uttak har plaget ham. Harrington fikk et av Montys wild card selv om spillere som Paul Casey og Justin Rose har gjort det betydelig bedre det siste året.

Usikkerhet
Harrington, som har vunnet tre majorturneringer i sin karriere, innrømmer at han føler presset, at han fremdeles må bevise at han kan. Hans forrige seier kom i august 2008 (USPGA Championship), og han har dårlig statistikk i Ryder Cup. Han vant ingen av kampene sine verken i 2006 eller 2008.

Men 39-åringen mener at presset bare er noe han må takle, at det er en del av spillet. Alle spillere, mener Harrington, sliter med usikkerhet fra tid til annen i karrieren.

- Det skjer oftere enn du tror. Jeg tror det er en evig kamp for enhver golfspiller. Det er ingen tvil om at etter The Open-seieren i 2007 så prøvde jeg å bevise at jeg var god hver gang jeg slo ut i en turnering. Det er en rar greie uansett hvor mye suksess du har. Jeg husker den første gangen jeg var nummer 14 i verden, og jeg slet veldig med å bevise at jeg var god nok. Det samme skjedde da jeg klatret til åttende, til sjette og til tredjeplass.

Harrington mener du må komme i slike posisjoner to ganger for å bli komfortabel med det.

- Vi er alle usikre
- Den eneste profesjonelle golferen som virker komfortabel med seg selv, er Miguel Angel Jiménez. Uansett hva du ser på utsiden, så prøver vi å alle å rettferdiggjøre hvor vi står. Vi er alle usikre.

Men Harrington er sikker på at han kommer inn i årets Ryder Cup med et friskere sinn enn han gjorde i for eksempel 2008.

- Da var jeg på en nedadgående spiral. Jeg var sliten, og alt var vanskelig den uken.

Harrington åpnet for øvrig med en 68-runde i Vivendi Cup. Han er sju slag etter ledende Peter Edfors.

Kilde: SkySports


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.