Harringtons nye sving

TILBAKE? Padraig Harrington har stupt ned verdensrankingen de siste årene. Kan han komme tilbake med ny sving? (Foto: All Over Press)

Når Padraig Harrington slår ut i Austrian GolfOpen torsdag er det med en ny sving.

Iren avslører at han brukt den siste tiden til intensiv teknikktrening med sin nye trener Pete Cowen, og torsdag får verden se hans nye sving for første gang.

- Som alle vet har spillet mitt vært opp og ned i hele år, men jeg har sett mange positive tegn den siste tiden. Jeg har gjort noen endringer på svingen som folk vil se denne uken. Hovedforskjellen er at baksvingen er kortere og videre, sier han til europeantour.com.

Harrington står med 26 seire i sin profesjonelle karriere, samt tre majortitler. I 2007 kom den første da han vant The Open på Carnoustie. Året etter forsvarte han The Claret Jug på Royal Birkdale, før han bare noen uker etter vant PGA Championship på Oakland Hills. Siden da har han ikke vunnet noe.

På det høyeste var Harrington nummer tre på verdensrankingen, kun slått av Phil Mickelson og Tiger Woods. Nå er han helt nede på 81. plass, og tiden for en forandring var omsider inne. 

- Svingen starter å føles bra, og jeg ser virkelig frem til å komme meg ut der og konkurrere. Jeg pleier å overdrive litt når jeg trener, så å spille turnering denne uken vil hjelpe meg å moderere svingen. Jeg er spent på å se hvordan den fungerer i en turnering.

Dette er forøvrig første gang i hans 16 år lange karriere at han er i Østerrike.

- Det er ganske rart med tanke på at jeg har spilt i nesten alle land i Europa. Jeg kommer i hvertfall ikke på noen andre land jeg ikke har spilt. Banen er veldig bra, så jeg ser frem til å forhåpentligvis spille bra denne uken, avslutter han overfor europeantour.com.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.