Harringtons Ryder-frykt

MÅ HEVE SEG: Padraig Harrington trenger noen gode plasseringer i løpet av de neste ukene for å sikre seg en plass på Ryder Cup-laget. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Padraig Harrington håper hjertet hans ikke blir knust.

For Padraig Harrington vil det være tilnærmet en katastrofe om han ikke kommer med på årets Ryder Cup-lag. Så mye betyr turneringen for iren at han mener han vil bli fullstendig knust hvis han ikke får delta.

Med bare fem uker igjen å score nok poeng til å sikre seg en av ni automatiske plasser på laget, innrømmer iren at det ser stygt ut, i og med at han per dags dato ligger på en 17. plass.

Men det er jevnt i racet om å bli blant de ni. Så jevnt er det at dersom Harrington skulle gå hen og vinne denne ukens 3 Irish Open på Killarney, så vil han klatre til en sjetteplass.

Den nyutnevnte visekapteinen Darren Clarke ser på det som utenkelig at Harrington ikke kvalifiserer seg, men konkurransen er tøffere enn tidligere. Spillere som Paul Casey, Edoardo Molinari, Justin Rose og Henrik Stenson er alle utenfor topp ni slik tingenes tilstand er i dag, og Colin Montgomerie kan som kjent ikke plukke ut mer enn tre wild cards.

Rose har vunnet to ganger i USA nylig. Casey og Stenson delte tredjeplassen i The Open, og Molinari vant Scottish Open for tre uker siden. Sist Harrington vant, var i US PGA for to år siden. Han har imidlertid hele 14 topp ti-plasseringer siden den gang, så kapasiteten er det ingenting i veien med.

- Jeg har ikke vunnet, og det er under mine egne og andres forventninger, men formen min har vært solid nok, mener han.

Iren tror på å være tålmodig.

- Jeg må bare vente og la det skje.

38-åringen skal nå delta i tre turneringer på rappen. 3 Irish Open, WGC-Bridgestone Invitational og så US PGA. Han håper det vil være nok til å sikre ham en plass på laget.

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.