Det haster ikke for McIlroy

EN AV FAVORITTENE: Rory McIlroy er ikke mer enn 21 år, men han er en av favorittene til å vinne årets utgave av US Open. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Rory McIlroy tror han kan vinne US Open. Men det har ingen hast.

Rory McIlroy er ikke mer enn 21 år gammel, men allerede blir han sett på som en av favorittene til å vinne US Open. Det plager ikke nordiren, men han innrømmer at det ikke haster for ham å vinne en major.

Bra form
McIlroy skapte overskrifter over hele verden da han vant Quail Hollow Championship på PGA-touren tidligere i år, etter en gnistrende sisterunde på 62 slag. Da hadde det gått nesten to år siden han vant for første gang på Europatouren.

Denne uken spiller han Pebble Beach på ordentlig, etter å ha mestret banen på PlayStation.

- Jeg er nødt til å gå inn i denne turneringen med troen på at jeg kan vinne. Jeg føler at spillet mitt sitter ganske bra. Hvis jeg kommer meg i posisjon før helgen, bør jeg ha en god sjanse, sier han.

Men han tror samtidig at han, om noen år, har kommet lenger i karrieren sin slik at han kan si at det er på tide for ham å vinne en major.

Favoritt
- Men det er ingen hast akkurat nå. Jeg er på jakt etter min neste seier på PGA-touren eller Europatouren. Men det hadde vært fint å spille en bra turnering denne uken og i det minste være med i toppen.

McIlroy deltar i bare sin sjuende majorturnering, men han blir behandlet som en favoritt.

- Han kan definitivt kjempe i toppen, sier Ian Poulter. - Han har et spill som passer denne golfbanen. Når han putter godt, er han i nærheten av å vinne. Han er simpelthen bare veldig god, veldig ung. Det er ikke så ofte du ser det.

Rory McIlroy går i ball med en spiller som faktisk er enda yngre. Ryo Ishikawa, som sjokkerte med en 58-runde tidligere i sesongen, er med. Det samme er Tom Watson (60).

- Jeg er veldig opprømt med tanke på å spille med Tom, sier McIlroy. - Han har vunnet her, og jeg håper jeg lærer et par ting av ham.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.