Hedblom gjør comeback

COMEBACK: Peter Hedblom spiller sin første turnering siden april denne uken. (Foto: All Over Press)

Skulderopererte Peter Hedblom er torsdag klar for sin første turnering siden april.

Det melder Svensk Golf onsdag.

Vanligvis har Hedblom sesongdebutert i Abu Dhabi senere i måneden, men etter lengre tids skadefravær begynner året denne gang noen uker tidligere enn vanlig for svensken. Nå stiller han til start i Africa Open som slår i gang torsdag.

- Det pirrer i kroppen. Når man har vært borte så lenge vet man ikke hvordan man ligger an turneringsmessig. Jeg slår ballen like bra som før, men jeg har mistet det å spille under press i turneringssammenheng, sier Hedblom til Svensk Golf.

I april opererte han høyre skulder, og en måned senere ble også den venstre skulderen operert. Siden har 42-åringen brukt tiden til rehabilitering med styrke- og stabilitetstrening. Han sier at skaden nå er kurert, men at han fortsatt kan kjenne smerter fra tid til annen. Uten at det hemmer svingen.

- Når jeg svinger kjenner jeg ingenting, men når jeg strekker armene i været kjennes det fortsatt. Jeg er nitti prosent frisk.

Etter å ha blitt begrenset til å kun kunne følge turneringsgolf på TV, føler han seg veldig klar for å komme tilbake i aksjon.

- Det er det å spille turneringer som er drivkraften. Når man er inne i det tenker man ikke på det, så det var en åpenbaring å få det litt på avstand en stund.

Hedblom har vunnet på Europatouren tre ganger tidligere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.