Hedret som Årets ildsjel

Årets ildsjel i golf-Norge, John Arve Rognmo fra North Cape Golf Club, sammen med golfpresident Jon Kåre Brekke under Golfforum 2010 i Sarpsborg. Foto: Erik Unaas

John Arve Rognmo fra North Cape Golf Club mottok prisen.

Flere tusen timers gratisarbeid ligger bak når John Arve Rognmo lørdag ble utropt som Årets ildsjel i golf-Norge.

- Jeg må få takke de som har foreslått meg, men jeg har ikke gjort annet enn å jobbe med det jeg brenner for, sa en ydmyk og beskjeden Rognmo etter å ha mottatt prisen.

Rognmo har gjort en stor innsats for klubben sin gjennom 13 år med ulike verv og initativ. Men framfor alt er det etableringen av Norges første linksbane, Banak Links Golfpark, som har stått hans hjerte nært den siste tiden.

- Den estimerte verdien på anlegget er ti millioner kroner. Av dette er verdien av dugnadsarbeidet anslått til seks millioner, og Årets ildsjel skal ha æren for mye av dette, berømmet golfpresident Jon Kåre Brekke.

Rognmo mottok en gavesjekk på 15.000 kroner som skal benyttes til et aktivitetsfremmede tiltak som ildsjelen brenner for. I tillegg reiste han hjem med et minne å henge på veggen.

Årets ildsjel var ikke den eneste som ble hedret på helgens Golfforum i Sarpsborg. Lars Otto Bjørnland mottok fortjenestemerke for sin mangeårige og mangesidige innsats for Norges Golfforbund, både nasjonalt og internasjonalt, i over 20 år.

I tillegg ble Marita Engzelius fra Oslo GK kåret til Årets talent og mottok et stipend på 7500 kroner. Olivia Hüllert (Bærum GK) og Kristoffer Ventura (Moss og Rygge GK) fikk hvert sitt utviklingsstipend på 5000 kroner. Pengegavene skal benyttes i henhold til amatørreglementet.


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.