Heier på Rory

YNGST: Rory McIllroy kan bli den yngste The Open-vinneren på over hundre år. (FOTO: Getty Images)

Rory McIllroy kan bli den yngste vinneren av the Open siden 1893, og den festglade US Open-vinneren, Graeme McDowell tror på seier. 

Den festglade McDowell er overbevist om at Rory McIllroy vil imponere på St Andrews.

- Rory elsker St Andrews, har spilt godt her før og han er en ganske god linksspiller, sier McDowell, som har så stor tro på McIllroy at han ville satset penger på det. 

McDowell, som ble den første europeiske US Open-vinneren på 40 år, mener McIllroy har det som trengs for å vinne the Open på St Andrews kommende uke.

- Han fortalte meg også at jeg hadde inspirert ham, og at han nå har troen på at han kan vinne majorturneringer raskt, sier McDowell til golf365.com

 

Mindre press

McIllroy mener McDowell tok bort presset på ham ved å vinne US Open. Til gjengjeld mener McDowell at presset på ham selv er blitt mye mindre på grunn av McIllroys tar alt fokus. 

- Han ville sikkert likt å ligge litt under medieradaren, men jeg tror det er umulig fordi han er en toppspiller, og folk vil høre hva han har å si.

Dersom McIllroy skulle vinne, vil han med sine 21 år, bli den yngste vinneren på over hundre år. 

 

Hva med Tiger?

Tiger Woods må selvsagt alltid regnes med. Han har vunnet the Open to ganger på St Andrews, men han har ikke vært med på å prege toppen av resultatlistene siden han kom tilbake. Det kan imidlertid synes som om han er på vei til å finne noe av sitt gamle jeg, og når han gjør det er han definitivt en å regne med. 

- Jeg liker å ha Tiger rundt her, men jeg digger virkelig Rory. Han gleder seg veldig, han er nesten litt skremmende oppspilt, sier McDowell. 

 

Glemte passet

En annen som er ganske så oppspilt over å få spille i the Open er Jason Day. Australieren var en av de best rankede spillerne, som ikke var kvalifisert før denne helgen. Han er heller ikke med i toppen av John Deere Classic, men takket være at Greg Norman trakk seg fra the Open, får Day en plass likevel og skal spille sin første major

- Jeg gleder meg veldig, og kan nesten ikke vente med å komme meg over til St Andrews, sier Day til pgatour.com.

Det medførte imidlertid en del hektisk organisering for Day, som ikke hadde med seg passet til Illinois, der han nå er og spiller. 

- Jeg måtte få en venn til å bryte seg inn i huset vårt, og få tak i passet mitt,  forteller Day. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.