Helgefri for Bjørnstad

TIDEN RENNER UT: Henrik Bjørnstad må nok en gang ta seg en uønsket frihelg. Nå begynner tiden å renne ut. Foto: All Over Press.

Henrik må nok en gang ta seg uønsket helgefri, og tiden begynner å renne ut om han skal redde tourkortet for neste sesong.

Denne uken spilles McGladrey Classic på Sea Island i Georgia på PGA-touren. Henrik Bjørnstad er nummer 185 på årets pengeliste, og med kun fire turneringer igjen av sesongen er han avhengig av en topp ti-plassering eller aller helst to mot slutten for å klare kortet for neste år. Nordmannen begynte greit med en 70-runde på par, men falt tilbake med en 72-runde, to over par fredag. Han endte med det tre slag bak cutgrensen som ble satt på minus en.

Bjørnstad har ikke noe problem med å lage birdier, tre ble det på dagens runde, men bogeyene og dobbelbogeyene fortsetter å ødelegge. På dagens runde ble det tre bogeyer og en dobbel som ødela scoren. Dermed må han pakke sakene tidlig og begynne forberedelsene til neste ukes Frys.com Open i California.

Amerikaneren David Toms leder turneringen ti under totalt. Runden på fire under par gjorde at han klatret opp en plass fra der han startet dagen. Landsmannen John Rollins ledet turneringen etter første runde, men falt til syvendeplass med en 71-runde, en over par fredag. Dersom Toms skulle dra i land seieren søndag vil det bli hans første seier på fire år, da han vant Sony Open på Hawaii. 

Resultater.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.