Helgefri for Bjørnstad

MISSET CUTEN: Henrik Bjørnstad misset cuten i Canadian Open. (FOTO: Getty Images)

Det blir ufrivillig helgefri for Henrik Bjørnstad. 

Til tross for ett slag under par på andrerunden, endte Henrik Bjørnstad to slag over totalt og var med det tre slag unna cuten ett slag under par. 

Andrerunden var variabel, og fem birdier hjalp lite på scoren når det også ble fire bogeyer. 

Dean Wilson og Tim Clark leder Canadian Open etter to runder, ti slag under par totalt. Dagens beste runde sto Kevin Sutherland for, med åtte slag under par. 62-runden inneholdt, par, eagle, sju birdier og en bogey. Sutherland er på 21.-plass. 

RUNDE EN: 

Brent Delahoussaye klinte til med en 62-runde i Canadian Open torsdag. Fullt så bra gikk det ikke for Henrik Bjørnstad.

Nordmannen sliter med å få til det helt store spillet på PGA-touren denne sesongen. Så langt er det blitt med to 17. plasser som hans beste plasseringer, og snart må det begynne å skje noe om han skal sikre seg kortet for neste sesong også - uten å måtte gå den tunge, vanskelige veien om kvalifisering.

Etter første runde av Canadian Open ligger han på en delt 130. plass, etter at han gikk rundt på 73 slag. Det tilsvarer tre over par.

Og igjen så det lenge stødig og fint ut for nordmannen. Han var en under par etter elleve spilte hull, men så begynte problemene. Det ble bogeys både på hull 12, 13, 15 og 16, og dermed raste han kraftig på resultatlistene. Bjørnstad er med andre ord avhengig av en runde langt ned på 60-tallet fredag om han skal klare cuten, og i ærlighetens navn: det er en stund siden han har levert slike runder.

Isteden var det Brent Delahoussaye som stjal overskriftene etter sin førsterunde på åtte under par. Det er ny banerekord og en tangering av turneringsrekorden. Han leder med to slag på Vince Veazey og Brock Mackenzie.

Hunter Mahan, Dean Wilson, Charley Hoffman, Jimmy Walker, Rich Barcelo, Steve Wheatcroft, Spencer Levin, Daniel Chopra og Brian Stuard hadde alle 65-runder. 70 av startfeltets 156 spillere brøt par på sine førsterunder.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.