Heller verdensener enn majorvinner

KRY ENER: Lee Westwood verdsetter sin topplassering på verdensrankingen høyere enn en majorseier (Foto: All Over Press).

Lee Westwood vil heller beholde tittelen som verdens beste golfspiller enn å vinne sin første majorturnering.

2010 har vært et begivenhetsrikt golfår litt utenom det vanlige. Mens Tiger Woods i kjølvannet av utroskapsskandalen har haltet seg gjennom store deler av sesongen, har det vært Phil Mickelson som har virket som hovedkandidaten til å overta tronen som verdens beste golfspiller. Men "Lefty" misbrukte alle sine muligheter til å dytte Tiger ned fra toppen.

I stedet var det Lee Westwood som 31. oktober satte en stopper for Tiger sin rekord. På det tidspunktet hadde Woods vært den ubestridte eneren i hele 281 uker. Det har vært et minneverdig år for Westwood. Han har levert solid golf hele sesongen, og hans stabile spill har jevnlig gitt plasseringer høyt på resultatlistene. Likevel lar en majortittel vente på seg.

I år kom han på andreplass i US Masters og The Open, og tidligere har han kommet på tredjeplass i US Open og US PGA Championship. Derfor har han i tillegg til verdensenertittelen av mange blitt kjent som den beste spilleren som aldri har vunnet en major.

Man skulle tro han var desperat etter å ta sin første majortittel, men engelskmannen er mer fornøyd med det han allerede har.

- Aldri i verden om jeg ville byttet rankingen min mot en majortittel, sier han til den engelske avisen The Sun.

- Jeg vil så klart vinne en, men å vinne en major gjør deg ikke automatisk til verdens beste golfspiller. Det å være best handler om stabilitet. I år har jeg samlet flere poeng enn alle andre på rankingen, det til tross for at jeg har spilt fem-seks turneringer færre enn de fleste andre spillerne.

I en æra hvor vi er blitt vant til å se Tiger Woods dominere golfsporten slik ingen andre har gjort tidligere, mener Westwood at hans prestasjon ikke skal undervurderes.

- Det at jeg har klart å bli nummer én i en tid hvor vi kanskje spiller mot tidenes beste golfspiller gjør meg ikke akkurat noe mindre stolt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.